CONSELL INSULAR DE MENORCA - DEPARTAMENT DE CULTURA, EDUCACIÓ, JOVENTUT I ESPORTS   |   Català
        Institut de la Joventut de Menorca
HORARI D'ATENCIÓ

 
AVÍS IMPORTANT: Durant l'estat d'alarma només atenció telefònica i telemàtica
Telèfon: 971 36 50 73
info@injovemenorca.com
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

  Bioclasses amb Biosport
Del 6 al 10 d'abril a Instagram i a YouTube.
  Cursos online de la Fundació Pere Tarrés
Programació de cursos de formació per a aquesta primavera.
  Revista "I ara que fem"
Cada divendres una nova edició d'aquesta iniciativa del Molí de Baix de Sant Lluís.
  Recursos onlines per no sortir de ca teva
Activitats, llibres, música, còmics, esports, cursos i altres activitats per no sortir de ca teva.
  Bundafit virtual
Dimarts a les 18.30 h a Instagram
  2n concurs de booktràilers (Alternanits)
Inscripcions online fins el 25 de maig

TOTS JOVENTUT ALS MUNICIPIS

Notícies

 
El Consell proporciona connexió a internet a estudiants El Consell proporciona connexió a internet a estudiants
El Consell Insular de Menorca, a través SILME i amb la col·laboració de l'operadora Infotelecom Networks han posat en marxa un mecanisme per dotar d'internet a aquells habitatges on encara no es disposa de cap tipus de connexió perquè les persones escolaritzades puguin seguir els materials docents que es posen a disposició a través d'internet des dels centres educatius.
 
La cultura no s'atura i la revista Àmbit se'n fa ressò La cultura no s'atura i la revista Àmbit se'n fa ressò
El Consell publica avui el nou número de la revista digital ÀMBIT, on es fa especial èmfasi en l’impacte que la COVID-19 està tenint en el món de la cultura menorquina i en com s’està reaccionant per continuar oferint alternatives en aquests temps de difícil accés a la mateixa.
 
Beques per a la realització d'estudis fora de Menorca Beques per a la realització d'estudis fora de Menorca
Atenció estudiants! S'ha obert el tràmit telemàtic per sol·litar les beques per realitzar estudis fora de Menorca. Quan cessi l'estat d'alarma s'iniciarà el tràmit presencial.

Tota la informació a www.cime.es.
 
Canvi de dates proves d'accés als cicles de FP de grau mitjà i superior Canvi de dates proves d'accés als cicles de FP de grau mitjà i superior
Educació canvia als propers dies 8 i 9 de juliol de 2020 la celebració de les proves d'accés als cicles de FP de grau mitjà i superior. La modificació del calendari respon a l’actual estat d’alarma pel Coronavid-19. També afecta al període d’inscripció per a les persones interessades en presentar-se a les proves d’accés a FP. Està previst obrir el termini d’inscripció una vegada es retiri l’estat d’alarma.

La celebració de les proves seran els propers 8 i 9 de juliol.
 
Jornades ONA Ioga Jornades ONA Ioga
Les jornades ONA IOGA es tornen a posar en marxa, però aquesta vegada online. Cada cap de setmana publicarem una sessió al canal de YouTube Menorca Illa de l’Esport.

Recordeu que comptem amb diversos professors i diferents estils de ioga, sempre oberts a tots els membres de la família i per a tots els nivells. Una bona manera de conèixer les persones que promouen la pràctica de ioga a l’illa i donar-los suport.

Animeu-vos a participar! Comencem aquest diumenge 5 d’abril amb una classe de Hatha Vinyasa a càrrec de Maria Marquès.

Canal Menorca Illa de l'Esport a YouTube
 
L'arxiu del confinament L'arxiu del confinament
Ens ajudes a recollir el testimoni gràfic d'aquests dies de confinament? Si tens vídeos, fotos o audios d'aquests dies: des de la teva finestra, dels aplaudiments de les vuit, de la música compartida amb els veïns i veïnes, de converses de banda a banda del carrer, del silenci dels carrers buits... ens agradaria molt que ens els facis arribar per a poder formar l'Arxiu del Confinament a Menorca.

Repleguem les imatges i els sons d'aquest fet únic i històric.
 
El Consultori de l'INJOVE no s'atura! El Consultori de l'INJOVE no s'atura!
Ara més que mai, no et quedis amb dubtes. Si necessites contactar amb les nostres assessores per a temes legals o socials, envia'ns un correu a:

legal@injovemenorca.com
social@injovemenorca.com
 
Coneixes eBiblio? El servei de préstec online i gratuït de llibres, pel·lícules i música Coneixes eBiblio? El servei de préstec online i gratuït de llibres, pel·lícules i música
Entra amb el teu carnet de la biblioteca i gaudeix de pel·lícules, series, documentals i concerts. Des del teu ordinador a illesbalears.ebiblio.es o dispositiu mòbil amb l'app eBiblio.
 
Borses de professionals del CIME per coronavirus Borses de professionals del CIME per coronavirus
Ens vols ajudar a combatre el coronavirus? Apunta't a les borses de professionals del Consell Insular. Necessitam auxiliars d'infermeria, auxiliars educadors, cuiners, auxiliars d'internat, infermers, educadors i zeladors.

Apunta't a www.cime.es/borsacoronavirus
 
Dates confirmades PBAU! Dates confirmades PBAU!
Les proves ordinàries de les PBAU seran els dies 7, 8 i 9 de juliol! Així ho han decidit la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern i la UIB en una reunió mantinguda aquest dijous.
 
Canvis en el calendari i el model de les proves de la EBAU Canvis en el calendari i el model de les proves de la EBAU
La prova d'accés a la Universitat tindrà lloc entre el 22 de juny i el 10 de juliol. Per a la convocatòria extraordinària s'ha determinat que sigui abans de l'10 de setembre.
La Conselleria d'Educació i Universitats i la UIB concretaran pròximament les dates exactes de la prova per als alumnes de les IllesBalears.
 
«Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura» «Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura»
La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) enceta avui la campanya «Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura». Aquesta acció comprèn diferents entrevistes a autors i autores de Menorca, o que estiguin vinculats a l’illa, realitzada en una biblioteca de cadascun dels vuit municipis.
 
Les demandes d'ocupació es renovaran de forma automàtica fins al 30 d'abril. Les demandes d'ocupació es renovaran de forma automàtica fins al 30 d'abril.
El SOIB aprova diverses mesures per afavorir la contenció reforçada del COVID-19
 
Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca
Campanya conjunta del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera per donar visibilitat i difondre el patrimoni cultural immaterial de l'illa de Menorca.
 
Missatge oficial de el Consell Insular Missatge oficial de el Consell Insular
Recordau! No es pot ...
 
Missatge del Govern de les Illes Balears Missatge del Govern de les Illes Balears
Símptomes? Ampliam telèfons
 
SUSPENSIÓ DEL TERMINIS ADMINISTRATIUS DE FORMACIÓ PROFESIONAL I ENSENYAMENTS ARTÍSTICS SUPERIORS SUSPENSIÓ DEL TERMINIS ADMINISTRATIUS DE FORMACIÓ PROFESIONAL I ENSENYAMENTS ARTÍSTICS SUPERIORS
Segons el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, se suspenen tots els terminis dels tràmits administratius que restaven oberts.
 
PROVES LLENGUA CATALANA DE LA CONVOCATÒRIA DE GENER DE 2020: suspensió de tràmits i terminis PROVES LLENGUA CATALANA DE LA CONVOCATÒRIA DE GENER DE 2020: suspensió de tràmits i terminis
La Direcció General de Política Lingüística informa que, d'acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per COVID-19, queden interromputs els terminis per a la tramitació dels procediments de el sector públic definits en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de l'procediment administratiu comú de les administracions públiques.
 
El Ministeri ajorna la Selectivitat El Ministeri ajorna la Selectivitat
Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que a Balears s'havien de fer els dies 9,10 i 11 de juny, han quedat ajornades. Segons ha informat el Ministeri d'Educació i Formació Professional en una nota, s'ha decidit "l'ajornament de la prova d'accés a la universitat" després d'una reunió de representants del govern espanyol, les comunitats autònomes i els rectors de les universitats espanyoles.
 
La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre el blog #biblioconfinats La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre el blog #biblioconfinats
La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre el blog #biblioconfinats per potenciar el servei digital de promoció a la lectura i impulsa una sèrie de recursos que es difondran a través de les xarxes socials.

Un dels serveis que es potenciaran durant el confinament a casa, a causa del context actual de prevenció i contenció de transmissió del COVID-19 i de les mesures que s'estan prenent en favor de la salut pública, és el servei digital de promoció a la lectura, que s’ha anomenat amb el hashtag #biblioconfinats.
 
El Govern de les Illes Balears informa a treballadors, autònoms i empresaris El Govern de les Illes Balears informa a treballadors, autònoms i empresaris
Informació laboral: No es pot acomiadar!

Empresari/ària: contacta amb la teva gestoria.
Treballador/a: informa-te'n amb els teus representants sindicals.

Més info a http://coronavirus.caib.es
#coronavirus
 
SEPE INFORMA SEPE INFORMA
Informació important per a totes les persones usuàries del SEPE.

>> Més informació
 
L'INJOVE suspen l'atenció presencial al públic L'INJOVE suspen l'atenció presencial al públic
Per tal de contribuir a la lluita contra el coronavirus COVID-19 a partir de dilluns 16 de març es suspen fins a nou avís l’atenció presencial a la seu de l’INJOVE. Es mantenen l’atenció telefònica al 971365073 i telemàtica.
 
Avís important CORONAVIRUS Avís important CORONAVIRUS
De conformitat amb les mesures extraordinàries que ha establert la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears per a l'atenció, prevenció i contenció de transmissió del COVID-19, queden suspeses fins a nou avís totes les activitats programades en el marc del programa AlternaNits. Així mateix es cancel·len totes les reserves a les instal·lacions juvenils gestionades per l’INJOVE.

>> Més informació
 
Recorre Europa amb DiscoverEU Recorre Europa amb DiscoverEU
ATENCIÓ: SUSPÈS FINS A NOU AVÍS!

Tens 18 anys i moltes ganes d'aventures? Doncs prepara't!
El 12 de març la Comissió Europea posa en marxa una nova edició de la iniciativa DiscoverEU que atorgarà bitllets gratuïts per viatjar gratis per Europa. DiscoverEU és un projecte de la UE destinat a ajudar a les persones joves de 18 anys a viatjar, conèixer els països que formen la Unió Europea i recórrer-los per comprendre millor la diversitat del nostre continent, gaudint de la seva riquesa cultural i fent nous amics.
 
Programa Júniors - Cursos d'anglès estiu 2020 Programa Júniors - Cursos d'anglès estiu 2020
El Programa Júnior s’adreça als joves de 12 a 17 anys i consisteix en un curs d’anglès general de quinze hores setmanals, complementat amb activitats culturals i esportives supervisades per la mateixa escola. S’ofereixen 15 places amb allotjament en residència per torn, en règim de pensió completa (2 places per a Menorca). Les estades es duran a terme a Dublín (Irlanda).
El termini per fer la preinscripció del curs serà del 9 al 27 de març.
 
Dia de les Illes Balears 2020 Dia de les Illes Balears 2020
El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca han fet públic el programa d'actes que es duran a terme amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears.

>> Més info
 
Inscripcions obertes colònies Arts Urbanes Inscripcions obertes colònies Arts Urbanes
Ja podeu fer la vostra inscripció per a les colònies que es duran a terme els propers 14 i 15 de març a l'alberg juvenil Sa Vinyeta. El cap de setmana es dedicarà a activitats relacionades amb la música, la dansa, el graffiti i altres arts urbanes. Les places són limitades!

>> Inscripcions online
 
Licitació camps de treball de l'IB-Jove per als anys 2020-21 Licitació camps de treball de l'IB-Jove per als anys 2020-21
Licitació per a contractar la direcció tècnica, gestió i organització dels camps de treball de l'ib-jove per als anys 2020/2021. Expedient 804/2020. TERMINI: fins dia 19 de febrer de 2020 a les 22:00 hores.
 
Jocs Esportius Municipals Jocs Esportius Municipals
La quarta edició dels Jocs Esportius Municipals implicarà als vuit municipis de l'illa des del 15 de febrer al 13 de juny. Aquesta edició serà la més inclusiva i la més llarga i comptarà amb un nou format per fomentar la participació.
 
Nous equipaments esportius al Campament de Biniparratx Nous equipaments esportius al Campament de Biniparratx
El Consell Insular de Menorca segueix millorant les seves instal·lacions juvenils ampliant l’oferta disponible pel públic juvenil i també pels usuaris per tal que puguin gaudir d’una extensa xarxa d’equipaments.

>> Més info
 
Som Coolinquiet Som Coolinquiet
"Som coolinquiet" és un projecte impulsat pel Servei de Joventut del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i amb la col·laboració del Departament de Mobilitat. És un portal web mitjançant el qual pots aconseguir bitllets de bus per assistir als esdeveniments que més t’interessin. Aquesta acció va dirigida a joves d’entre 14 i 30 anys.
 
Oferta de contracte de serveis per a la coordinació del projecte Oferta de contracte de serveis per a la coordinació del projecte "Un estiu per Créixer"
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca col·labora amb el Consell Escolar de Menorca en el desenvolupament del projecte "Un Estiu per Créixer". Per tal de donar continuïtat al projecte és necessària la contractació del servei de coordinació insular. El termini per presentar les propostes acaba el 6 de febrer.
 
Obrim inscripcions per al I Torneig Insular de Futbolí Obrim inscripcions per al I Torneig Insular de Futbolí
El dissabte 29 de febrer al recinte firal des Mercadal es celebrarà el primer Torneig Insular de Futbolí per a joves de 12 a 20 anys.

Inscripcions obertes fins el dia 21 de febrer. Cerca parella i inscriu-te!

>> Inscripció online
 
Nou número de la revista Nou número de la revista "Àmbit"
La publicació digital del Consell Insular de Menorca ha llençat el número 58 de la revista "Àmbit" informant, com acostuma, de projectes, iniciatives i activitats relacionades amb el món del patrimoni, la cultura i les arts a la nostra illa. La revista trimestral enceta el 2020 amb una entrevista a la cantant menorquina Anna Ferrer a propòsit de la publicació del seu segon disc, Krönia.
 
Programa de la Diada del Poble de Menorca 2020 Programa de la Diada del Poble de Menorca 2020
Ja podeu consultar el programa de la Diada del Poble de Menorca, on trobareu totes les activitats i esdeveniments dels municipis de Menorca que es realitzaran entre el 10 i el 19 de gener.
 
Inscripcions obertes per a la Ruta nocturna de senderisme Inscripcions obertes per a la Ruta nocturna de senderisme
Es durà a terme el proper 8 de febrer amb un recorregut que partirà des Migjorn Gran i finalitzarà a la platja de Binigaus. Hi haurà servei de bus gratuït des de Sant Tomàs fins a tots els municipis.

Inscripcions obertes fins el dia 1 de febrer.

>> Més info i inscripcions
 
Molt bones festes! Molt bones festes!
L'Institut de la Joventut de Menorca us desitja unes molt bones festes i un feliç 2020.
 
Horaris del consultori legal durant les festes de Nadal Horaris del consultori legal durant les festes de Nadal
Amb motiu de les festes nadalenques el consultori legal de l'INJOVE estarà a la vostra disposició el dia 2 de gener de 8.00 a 10.00 h i el dia 8 de gener de 18.00 a 20.00 h. El dia 9 de gener no hi haurà servei de consultori legal.
 
ESPECIAL ESPECIAL "MÁS DE UNO" ILLES BALEARS
ESPECIAL "MÁS DE UNO" ILLES BALEARS DES DE MENORCA, UNA ILLA EDUCATIVA PER ALS JOVES, AMB CHELO BUSTOS I PACO MUÑOZ.
Aquest dimecres de 12.30 h a 14.00 h, programa especial a Onda Cero Illes Balears des de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella.
 
Filmets Secundària a la Xarxa de Biblioteques Filmets Secundària a la Xarxa de Biblioteques
El festival de Cine de Menorca pretén omplir de cinema el màxim de mesos a l'any. Durant els mesos de desembre i gener s'han organitzat, adreçades als joves, projeccions de Filmets secundària a la Xarxa de Biblioteques de Menorca.
 
Cessió i ús de material audiovisual de l'INJOVE Cessió i ús de material audiovisual de l'INJOVE
L'Institut de la Joventut de Menorca (INJOVE) posa a disposició d'associacions i entitats sense ànim de lucre el seu fons de material audiovisual per a l’organització d’actes festius, culturals, socials, esportius o educatius.
 
Horari especial festes de Nadal 2019 Horari especial festes de Nadal 2019
L'horari d'atenció al públic a les oficines de l'INJOVE durant les properes festes nadalenques serà el següent:
- dies 23, 27, 30 de desembre i 2 i 3 de gener: obert de 8.30 a 14 h, capvespres tancat.
- dies 24 i 31 de desembre i festius: tancat
 
Dia Mundial sense Alcohol Dia Mundial sense Alcohol
El dia 15 de novembre se celebra el Dia Mundial sense alcohol. Aquesta data va ser establerta per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb el clar objectiu de conscienciar les persones de tot el món sobre els danys físics i psicològics que produeix el consum d'aquest tipus de substàncies en el nostre organisme.
 
Beca Talaiòtica Beca Talaiòtica
Amics del Museu de Menorca torna a convocar la Becatalaiòtica amb l'objectiu de premiar amb 2000 € la creativitat i la capacitat comunicativa de joves estudiants d'entre 16 i 25 anys.
 
Torna el Consultori de l'INJOVE Torna el Consultori de l'INJOVE
Torna el consultori de l'INJOVE amb nous horaris:
Consultori Social: dimarts de 18.00 a 20.00.
Consultori Legal: dijous de 18.00 a 20.00.
Demana cita prèvia cridant al 971 365 073 o fes la teva consulta online!
 
Curs de  Monitor de Temps Lliure Curs de Monitor de Temps Lliure
La Fundació per a l'Esport Balear organitza un curs intensiu de Monitor de Temps Lliure entre el 16 de desembre de 2019 i el 5 de gener de 2020.
 
Beca Fundació Rubió Beca Fundació Rubió
La Fundació Rubió convoca la Beca del curs 2019/2020 per iniciar estudis universitaris en la branca d'enginyeria.
Els estudis s'han de fer presencialment fora de Menorca, en qualsevol de les universitats públiques espanyoles i amb un estada mínima d'un curs acadèmic.
La quantia de la Beca és de 6.000 €.
El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 de novembre de 2019.
 
25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera a IB3 25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera a IB3
El documental de producció pròpia "25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera" es podrà veure el dissabte 26 d'octubre a les 13.25 hores per IB3 televisió.
 
Recorre Europa amb DiscoverEU Recorre Europa amb DiscoverEU
Tens 18 anys i la ciutadania de la Unió Europea? Prepara't per explorar Europa!
DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que t'ofereix l'oportunitat de viatjar per tot Europa. Per a ser admès, has d'haver nascut entre l'1 de gener de 2001 i el 31 de desembre de 2001 (ambdós inclosos) i tenir la nacionalitat d'un país que sigui Estat membre de la Unió Europea. Podràs fer un viatge de fins a 30 dies de durada entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre de 2020.
Inscripcions online entre el 7 i el 28 de novembre.
 
Servei d'atenció social i acompanyament a víctimes de violència masclista Servei d'atenció social i acompanyament a víctimes de violència masclista
El Servei d’Atenció Social i Acompanyament és un servei especialitzat d’atenció social de l’Institut Balear de la Dona, que es presta les 24 hores del dia, durant els 365 dies de l’any, per a tota la Comunitat Autònoma.
 
Fira d'Ensenyaments Superiors Fira d'Ensenyaments Superiors
Els dies 18 i 19 d'octubre tindrà lloc la Fira d'Ensenyaments Superiors a la Sala Multifuncional de Ciutadella.
 
El Consell Insular llença la nova revista Àmbit El Consell Insular llença la nova revista Àmbit
La publicació digital del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports incorpora novetats en el disseny, la maquetació i els continguts amb l’objectiu de fer-la més actual, plural i accessible.
 
Nova campanya de prevenció del tabaquisme Nova campanya de prevenció del tabaquisme
El Tabac t'atrapa i et mata en totes les seves formes.
El tabaquisme constitueix el principal problema de salut pública que es pot prevenir als països desenvolupats, sent la primera causa de mortalitat i morbiditat evitables al nostre país i la resta de països del nostre entorn.
 
Cursos de formació ocupacional del Consell Insular de Menorca Cursos de formació ocupacional del Consell Insular de Menorca
Accions formatives que ofereix el Consell Insular de Menorca per al curs 2019/2020.
 
Ajuts per al lloguer d'habitatges 2019 Ajuts per al lloguer d'habitatges 2019
Aquests ajuts tenen per objecte facilitar el lloguer d'habitatges a sectors de la població amb escassos recursos econòmics, mitjançant l'atorgament d'ajuts als llogaters, consistents en el finançament d'una part de la renda.
 
JALEO BUS JALEO BUS
Recorda que per desplaçar-te a totes les festes tens a la teva disposició el servei Jaleo Bus.
 
Curs director/a activitats de temps lliure infantil i juvenil Curs director/a activitats de temps lliure infantil i juvenil
Curs director/a activitats de temps lliure infantil i juvenil a Es Mercadal a partir del 20 de setembre. Inscripcions fins el 15 de setembre.
 
Curs de monitors de temps lliure Escoltes de Menorca Curs de monitors de temps lliure Escoltes de Menorca
Curs per a monitors d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil a Es Mercadal a partir del 14 de setembre. Inscripcions fins al 4 de setembre.
 
Beques i ajudes a alumnes de nivells postobligatoris MEC Beques i ajudes a alumnes de nivells postobligatoris MEC
Universitaris 2019-2020
Termini de presentació de sol·licituds: OBERT des l'1 d'agost de 2019 fins el 15 d'octubre de el 2019.
 
Multiactivity Camp has just started! Multiactivity Camp has just started!
Avui dilluns ha donat inici al campament de Biniparratx el Multiactivity Camp. Els participants gaudiran d'una setmana plena d'activitats que combinaran amb la pràctica de l'anglès.
 
Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera
La Reserva de Biosfera de Menorca selecciona una persona representant per al primer Fòrum de Joves de la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera.
Fins al pròxim 17 de juliol les persones interessades podran presentar la seva candidatura per participar en el congrés, que se celebrarà els dies 23, 24 i 25 d'octubre a la Reserva de Biosfera de Mariñas coruñesas y Terras do Mandeo (Galícia). Les persones candidates han de tenir entre 18 i 35 anys.
 
Lliurament de premis Beca Talaiòtica 2019 Lliurament de premis Beca Talaiòtica 2019
El passat dijous vespre va tenir lloc al Pati de Sant Francesc el lliurament de premis del III Certamen Beca Talaiòtica. El màxim guardó va ser per Pau Canivell Gámez. qui va rebre un xec de 2000 euros pel treball presentat.

Per altra banda es va lliurar el premi a la millor filmació d'una de les visites, atorgat per l'INJOVE i dotat amb un xec de 500 euros per a la compra de material audivisual. Aquest premi va recaure en Sara Carmarena, Arnau Cloquells i Miki Gomila per l'enreqistrament de la visita guiada per Olaya Rosa Martínez.
 
Comença el Campus Xef 2019 Comença el Campus Xef 2019
El passat dissabte a les 11.00 h va començar el Campus Xef 2019 a la casa de colònies de Santa Eularieta amb un total de 20 joves participants. El primer dia ja van començar fent el dinar amb un plat de pilotes amb sobrassada i salsa de tomàtic, van gaudir d'una xerrada sobre cuina i gastronomia menorquina impartida per Toni Aguiló de Fra Roger. El vespre van prepara coca de trempó, truita de patata i un fantàstic postre.

El diumenge, matí de platja a Son Bou i en tornar hem fet pasta per dinar i el capvespre, gimcana as Mercadal on vam haver d'aconseguir receptes típiques de Menorca que després vam fer per sopar.

Fogons en marxa, petits cuiners!
 
Festa Final Beca Talaiòtica 2019 Festa Final Beca Talaiòtica 2019
Voleu saber qui ha guanyat Beca Talaiòtica 2019? I quin és el vídeo premiat de les filmacions de les visites dels alumnes de l'Escola d'Art? No us ho penseu dues vegades: veniu a veure-ho, envoltats de bon ambient i música jove de l'illa!
Dijous 4 de juliol, a les 20.00 h, al Pati de Sant Francesc (darrera del Museu de Menorca), Maó.
 
Horari d'estiu 2019 Horari d'estiu 2019
De l'1 de juliol al 13 de setembre l'horari d'atenció al públic serà de 8.30 a 14.00 h de dilluns a divendres.
 
Jaleo Bus festes de Sant Joan 2019 Jaleo Bus festes de Sant Joan 2019
Un any més, les administracions públiques de Menorca s'han posat d'acord per establir línies de Jaleo Bus, habilitades per permetre els desplaçaments en transport públic a les festes populars d'estiu.

Ja pots consultar els horaris i parades en www.jaleobus.com.
 
Prevenir les Infeccions de Transmissió Sexual és a la teva mà Prevenir les Infeccions de Transmissió Sexual és a la teva mà
El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social posa en marxa una Campanya de Prevenció de les Infeccions de Transmissió Sexual entre els Joves. Prevenir les Infeccions de Transmissió Sexual és a la teva mà, NO ET COMPLIQUIS #SiemprePreservativo
 
Servei de tutorització per crear la teva pròpia empresa Servei de tutorització per crear la teva pròpia empresa
Ets jove i tens una idea emprenedora? T'oferim el servei de tutorització per crear la teva pròpia empresa. Dirigit a persones en situació d'atur d'entre 16 i 30 anys.
 
Ajuts per a activitats juvenils, promoció del voluntariat i manteniment entitats juvenils Ajuts per a activitats juvenils, promoció del voluntariat i manteniment entitats juvenils
L’objecte dels ajuts és donar suport a les entitats juvenils i les entitats prestadores de serveis a la joventut per a la realització d’activitats destinades als joves, la promoció del voluntariat, així com col·laborar amb les despeses de funcionament de les entitats juvenils de Menorca que desenvolupin activitats per als joves durant tot l'any de la convocatòria.
Termini: fins el 29 de juny de 2019.
 
Accés a la Universitat - Curs 2019-2020 Accés a la Universitat - Curs 2019-2020
Què estudiar? Quines són les notes de tall? On m'allotjaré? Tot el que necessites saber sobre l'accés a la universitat al dossier informatiu que hem preparat a l'INJOVE. Notes de tall, estudis universitaris, facultats, allotjaments i molt més.
 
Convocatòria de places per allotjament d'estudiants a la Casa de Menorca a Barcelona Convocatòria de places per allotjament d'estudiants a la Casa de Menorca a Barcelona
Ja podeu presentar les vostres sol·licituds per a les 6 places d'allotjament per a estudiants que s'ofereixen enguany a la Casa de Menorca a Barcelona.

Termini de lliurament de sol·licituds: fins el 21 de juny de 2019
 
Cicle de grau mitjà de procediments de joieria Cicle de grau mitjà de procediments de joieria
Coneix el Cicle de Grau Mitjà de Procediments de Joieria que s’imparteix a l’Escola d’Art de Menorca. Proporciona la formació de tècnics capaços de construir peces de joieria i bijuteria, utilitzant les tècniques i els processos bàsics de la joieria i bijuteria. Superat el Cicle Formatiu, s’adquireix el títol de Tècnic en procediments de joieria artística.
 
Sessions informatives del Centre Municipal Universitari de Ciutadella Sessions informatives del Centre Municipal Universitari de Ciutadella
Sessions informatives sobre els tràmits de preinscripció i matrícula a les universitats i sobre les beques i els ajuts universitàris de les diferents administracions.
 
Vols invertir en el teu futur? Vols invertir en el teu futur?
Els programes SOIB Formació Dual inclouen formació en un certificat de professionalitat i feina remunerada. A Menorca trobareu ofertes en els següents sectors: calçat, nàutica, fusteria, electricitat i lampisteria.
Requisits: Jove de 16 a 29 anys, amb inscripció al SOIB com a demandant d’ocupació en atur.
Inscripcions a la web del SOIB.
 
Comencen les inscripcions a les activitats de l'Estiu INJOVE 2019! Comencen les inscripcions a les activitats de l'Estiu INJOVE 2019!
El proper dilluns 6 de maig a partir de les 9.00 h podreu fer la vostra inscripció a les activitats del programa Estiu INJOVE 2019. Recordau que les places són limitades i s'atorguen por ordre d'inscripció.

>> Més info
 
DiscoverEU 2019 DiscoverEU 2019
Tens 18 anys i la ciutadania de la Unió Europea? Prepara't per explorar Europa!
DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que t'ofereix l'oportunitat de viatjar per tot Europa. Per a ser admès, has d'haver nascut entre el 2 de juliol de 2000 i l'1 de juliol de 2001 (ambdós inclosos) i tenir la nacionalitat d'un país que sigui Estat membre de la Unió Europea. Podràs fer un viatge de fins a 30 dies de durada entre l'1 d'agost de 2019 i el 31 de gener de 2020.
Inscripcions online fins al 16 de maig.
 
Canvi d'horari consultori social Canvi d'horari consultori social
Demà divendres, 3 de maig, no hi haurà servei de consultori social. Si teniu una consulta urgent podeu enviar un missatge a social@injovemenorca.com. La setmana que ve s'oferirà el servei de consultori social en el seu horari habitual dels divendres de 18.00 a 20.00 h.
 
Lliurament de premis Certamen Concurtsmetratge 2019 Lliurament de premis Certamen Concurtsmetratge 2019
Divendres, 3 de maig, a les 19.00 h a la Biblioteca Pública de Maó.
 
Lliurament de premis Concurs Booktràilers Lliurament de premis Concurs Booktràilers
Divendres, 3 de maig, a les 19.00 h a la Biblioteca Pública de Maó.
 
Premi Talent Jove Premi Talent Jove
Nova secció al Concurs de Curtmetrages del Festival de Cinema de Menorca: secció adreçada a joves cineastes de fins a 30 anys d’edat. Els guanyadors obtindran el Premi Talent Jove valorat en 500€ gràcies a la col·laboració de Rotary Club i també de l'Injove.
 
Votacions Concurtsmetratge 2019 Votacions Concurtsmetratge 2019
Ja pots votar pel teu curt favorit! Digues-nos quin curtmetratge dels presentats al certamen t'ha agradat més. El curtmetratge amb més vots rebrà la Menció Especial del Públic, consistent en un val de compra per un import de 250 €.
 
Camps de voluntariat Juvenil Camps de voluntariat Juvenil
Si tens entre 18 i 30 anys, pots participar dels camps de voluntariat internacionals, nacionals i de les Illes Balears que s'organitzen per aquest estiu 2019. Trobaràs tota la informació a les webs de l'IBJOVE i l'INJUVE.
 
Avís: Canvi de data consultori legal Avís: Canvi de data consultori legal
Aquesta setmana i de manera puntual l'assessora jurídica atendrà les vostres consultes el dilluns 15 d'abril en lloc del dimarts 16, en l'horari habitual de 18.00 a 20.00 h.
 
Avís: Canvi de data consultori legal Avís: Canvi de data consultori legal
Aquesta setmana i de manera puntual l'assessora jurídica atendrà les vostres consultes el dijous 21 de març en lloc del dimarts 19, en l'horari habitual de 18.00 a 20.00 h.
 
#aquestavegadajovot a les eleccions europees del 26 de maig #aquestavegadajovot a les eleccions europees del 26 de maig
El Carnet Jove de les Illes Balears participa en la campanya europea #aquestavegadajovot.
Si tens entre 18 i 30 anys, comparteix amb nosaltres quins son els motius del per què votaràs a les eleccions europees del 26 de maig i aconseguiràs una edició especial del Carnet Jove.
 
Beques per a la realització d'estudis fora de Menorca Beques per a la realització d'estudis fora de Menorca
L’objecte d’aquests ajuts és la concessió de beques per a la realització d'estudis fora de Menorca per al curs 2018-2019.
El termini de sol·licitud acaba el 30 d'abril.
 
Programa JUNIOR 2019 de cursos d'anglès Programa JUNIOR 2019 de cursos d'anglès
El Programa Júnior s’adreça als joves de 12 a 17 anys i consisteix en un curs d’anglès general de quinze hores setmanals, complementat amb activitats culturals i esportives supervisades per la mateixa escola.

S’ofereixen 15 places amb allotjament en residència per torn, en règim de pensió completa.

>> Més info
 
Darreres places al curs de socorrisme de piscines i DESA Darreres places al curs de socorrisme de piscines i DESA
Encara ets a temps d'apuntar-te al curs de socorrisme de piscines i DESA que es durà a terme del 3 al 7 d'abril a la piscina municipal de Ciutadella.

>> Més info
 
 Convocatòria dels certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove Convocatòria dels certàmens i premis del Programa Cultural Art Jove
L'Institut Balear de la Joventut convoca els certamens del programa cultural Art Jove. Del dilluns 11 de març al dilluns 29 d'abril podeu formalitzar la vostra inscripció.
 
Avís: Canvi de data consultori legal Avís: Canvi de data consultori legal
Aquesta setmana i de manera puntual l'assessora jurídica atendrà les vostres consultes el dijous 21 de març en lloc del dimarts 19, en l'horari habitual de 18.00 a 20.00 h.
 
Inscripcions obertes pel 1r Torneig Insular de FORTNITE Inscripcions obertes pel 1r Torneig Insular de FORTNITE
El torneig es durà a terme el proper dissabte, 30 de març, de 17.00 a 20.00 h a la Sala Multifuncional des Mercadal. La participació serà individual amb un màxim de 80 participants.

>> Inscripció online i més info
 
Programa d'activitats amb motiu del Dia de la Dona Programa d'activitats amb motiu del Dia de la Dona
Els actes s'iniciaran el pròxim 7 de març i acabaran el 30 de març. El programa proposat pel Consell Insular de Menorca inclou activitats musicals, conferències i taules rodones, entre d’altres.

Consulteu l'enllaç per veure'n tots els detalls.

>> Més info
 
Inscripció d'entitats al Consell de la Joventut de Menorca Inscripció d'entitats al Consell de la Joventut de Menorca
Obert el termini d’inscripció per a les entitats que vulguin formar part del Consell de la Joventut de Menorca. Dóna’t pressa, només tens fins el 14 de març per inscriure’t!

Més info a la web del Consell Insular de Menorca, per correu a joventut@cime.es, o per telèfon al 971 357 026.
 
Inscripcions obertes pel Weekend Urban Arts Inscripcions obertes pel Weekend Urban Arts
Ja us podeu inscriure al Weekend Urban Arts que es durà a terme els dies 15 a 17 de març a l'alberg juvenil Sa Vinyeta.

Les activitats giraran al voltant de la cultura urbana i totes les seves expressions amb tallers de graffiti, DJ i dansa, entre d'altres.

>> Més info
 
SOIB Jove Qualificats Sector Públic / Ajuntaments SOIB Jove Qualificats Sector Públic / Ajuntaments
El SOIB ofereix un lloc de feina qualificat per un període de 12 a 15 mesos a persones titulades de menys de 30 anys i sense experiència prèvia en la seva professió. Apunta't al SOIB i a Garantia Juvenil abans del 8 de març.
 
Inscripcions obertes pel 1r Torneig Insular de FORTNITE Inscripcions obertes pel 1r Torneig Insular de FORTNITE
El torneig es durà a terme el proper dissabte, 30 de març, de 17.00 a 20.00 h a la Sala Multifuncional des Mercadal. La participació serà individual amb un màxim de 80 participants.

>> Inscripció online i més info
 
Campanya Campanya "Si no ets tú, no pots compartir-les"
Aquesta campanya obeeix a una necessitat global: frenar la victimització patida per persones de totes les edats, tot i que majoritàriament dones, que veuen violada la seva privacitat per la difusió sense consentiment d'imatges íntimes que protagonitzen. Aquest delicte és independent que les víctimes coneguessin o no l'existència d'aquestes imatges, que consentissin seva producció o fins i tot que les prenguessin elles mateixes. Tampoc eximeix del delicte el fet que en les imatges en qüestió aparegui també la persona que les ha fet públiques. D'aquí el lema de la campanya "Si no ets tú, no pots compartir-les".

>> Més info
 
Seleccions programa SOIB Jove Formació i Ocupació Seleccions programa SOIB Jove Formació i Ocupació
Vols feina remunerada i a més tenir formació en un certificat de professionalitat? El programa SOIB Jove Formació i Ocupació t’ofereix aquesta oportunitat.
Tens fins al 10/02/2019 inclòs per inscriure’t.
 
Avís: Canvi de data consultori social Avís: Canvi de data consultori social
Divendres 22 de febrer i divendres 8 de març no hi haurà servei de consultori social. Aquestes dates passen a dimecres 27 de febrer i dilluns 4 de març de 17.00 a 20.00 h.
 
"Eines web 2.0", aplicades a la gestió i comercialització d'empreses
Acció formativa gratuïta destinada a persones desocupades i ocupades. De l'1 de febrer al 29 de març a Sa Roqueta (Ciutadella). Darreres places disponibles.
 
Prova Prova

Aixo es una prova

 
Trobada d'educadors i educadores: Com utilitzar la guia de recursos LGTBI Trobada d'educadors i educadores: Com utilitzar la guia de recursos LGTBI
Dimecres 23 de gener, a les 19.00 h, a la Casa de Cultura de Ciutadella.
Trobada d'educadors i educadores: Com utilitzar la guia de recursos LGTBI en el marc educatiu i de joventut.
 
Avís: Canvi de data consultori legal Avís: Canvi de data consultori legal
La propera setmana i de manera puntual l'assessora jurídica atendrà les vostres consultes el dimecres 23 de gener en lloc del dimarts 22, en l'horari habitual de 18.00 a 20.00 h.
 
Xerrada de Jordi Bernabeu per a professionals Xerrada de Jordi Bernabeu per a professionals
Títol: "L'impacte de l'entorn digital en infants i adolescents. Riscos i prevenció."
Xerrada exclusiva per a professionals de joventut, a càrrec de Jordi Bernabeu
Data: divendres, 25 de gener de 2019
Hora: 11.30 h
Lloc: Sala de Plens del Consell Insular de Menorca, Maó

Es requereix inscripció prèvia.

>> Inscripció online
 
Concurs de Booktràilers AlternaNits Concurs de Booktràilers AlternaNits
Si t'agrada llegir i compartir les històries que més t'emocionen, participa al primer Concurs de Booktràilers AlternaNits. Organitzat per la Xarxa de Biblioteques de Menorca i l'INJOVE, amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas i el Consell Insular de Menorca.

>> Més info
 
Avís: Canvi de data consultori legal Avís: Canvi de data consultori legal
Aquesta setmana el consultori legal canvia de dia. L'assessora jurídica atendrà les vostres consultes el dimecres 9 de gener en lloc del dimarts 8, en l'horari habitual de 18.00 a 20.00 h.

A partir de la setmana vinent, es reprendrà el servei de consultori legal tots els dimarts de 18.00 a 20.00 h.
 
Xerrada de Jordi Bernabeu per a famílies: Xerrada de Jordi Bernabeu per a famílies: " I si es passa tot el dia connectat, què?"
Divendres, 25 de gener, a les 19.00 h a la Biblioteca Pública de Maó. A càrrec de Jordi Bernabeu, psicòleg de la Xarxa Assistencia Universitària de Manresa.
 
Horari especial festes Horari especial festes
Del 26 de desembre al 6 de gener el nostre horari serà de 8.30 a 14.00 h de dilluns a divendres, excepte dissabtes, diumenges i festius.

Horari especial Consultori: dijous 27 de desembre i dijous 3 de gener, consultori social de 9.00 a 11.00 h i consultori legal d'11.00 a 13.00 h.

Bones festes a tothom!
 
Orientaciones. Manual para combatir el discurso de odio en internet Orientaciones. Manual para combatir el discurso de odio en internet
Manual para combatir el discurso de odio en internet a través de la educación en derechos humanos. INJUVE, Diciembre, 2018

>> Més info
 
Dia Mundial Sense Alcohol 2018 Dia Mundial Sense Alcohol 2018
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va instaurar el 15 de novembre com el "Dia Mundial Sense Alcohol" amb l'objectiu principal de fomentar la responsabilitat de les persones, sobretot de les i els joves de totes les regions del món, per controlar el consum d'aquesta substància i prevenir les seves conseqüències.
 
Presentació del «I Anuari de la Joventut» de les Illes Balears, 2018 Presentació del «I Anuari de la Joventut» de les Illes Balears, 2018
L'Anuari de la Joventut de les Illes Balears 2018 és una iniciativa i el resultat de la col·laboració entre la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE); el Departament de Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Joventut, i la Universitat de les Illes Balears, concretament del Grup d’Investigació i Formació Educativa i Social (GIFES) i el Departament de Pedagogia i Didàctiques Específiques. La iniciativa compta, a més, amb el suport de la Fundació Guillem Cifre de Colonya de la Caixa d’Estalvis de Pollença, Colonya.

L'INJOVE ha participant en aquesta iniciativa aportant el capítol 6, anomenat "AlternaNits, oci saludable a Menorca" on s'exposen les bases teòriques d'aquest programa i el seu desenvolupament i evolució en les diverses edicions en que s'ha dut a terme.

>> Nota de premsa
Descàrrega >> I "Anuari de la Joventut" de les Illes Balears, 2018 (PDF)
 
Nova edició de #DiscoverEU! Viatja de franc per la Unió Europea Nova edició de #DiscoverEU! Viatja de franc per la Unió Europea
Tens 18 anys? Tens ganes d'aventures? En aquest cas, feu un viatge a Europa participant en DiscoverEU, iniciativa de la Unió Europea que ofereix als joves l'oportunitat de viatjar per tota Europa.

A la primera ronda de candidatures (juny de 2018) es van presentar almenys 100.480 joves i almenys 15.000 van obtenir bons de viatge.

Un altre grup de joves tindrà l'oportunitat de viatjar per tota Europa en la segona ronda de presentació de candidatures, del dijous 29 de novembre a les 12.00 (hora central europea) al dimarts 11 de desembre a les 12.00 (hora central europea).

>> Més info
 
Presentació joc de rol El Llindar Presentació joc de rol El Llindar
Divendres, 9 de novembre, a les 18.00 h a Ca n'Oliver, Maó, presentació del joc de rol "El Llindar", una experiència de simulació sobre el sensellarisme produïda per la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili i dirigida a joves a partir de 15 anys.

>> Més info
 
PROVA PROVA
Lorem ipsum dolor sit amet, habeo propriae scriptorem te vel, usu veniam tibique ei, id sed assum cetero. Zril nusquam ei eam, his persius accusam suscipit ex, meliore adversarium id nam. Omnis dictas in vim, has et noster putant, at stet conceptam vel. Ad pro posse nominavi tacimates, eu invenire iracundia sententiae mea, errem veritus convenire cu sea. Vim ne volumus accumsan consetetur.
 
Beca Talaiòtica'19 Beca Talaiòtica'19
Beca Talaiòtica és un certamen dirigit a estudiants d'entre 16 i 25 anys que vulguin preparar una visita guiada original a un jaciment de Menorca Talaiòtica. Els participants han de passar una sèrie de fases fins arribar a la final: l'escenificació de la visita. Per a concursar s'ha d'emplenar el formulari d'inscripció que hi ha al web abans de dia 15 de gener de 2019. La visita més ben valorada pel públic guanyarà 2.000€.
 
Convocatòria oferta pública de places CIMe Convocatòria oferta pública de places CIMe
La convocatòria de places d’oferta pública 2016-2017 s’iniciarà el pròxim diumenge, un cop s’hagi publicat al BOIB del 27 d’octubre la convocatòria per a les places d’administratiu i d’auxiliar d’internat. S’espera que el mateix dia es publiqui la modificació de les Bases Generals que afecten, entre altres assumptes puntuals, als temaris generals de les altres places convocades.

>> Més info
 
Tornam, pla de retorn de les Illes Balears Tornam, pla de retorn de les Illes Balears
Es tracta d’un Pla adreçat a impulsar el retorn dels joves amb estudis superiors que es varen traslladar a un altre país com a conseqüència de la crisi econòmica, i que ara disposen de mecanismes per a tornar a la Comunitat.

Prop de 500 persones seran beneficiàries del Pla, que tindrà una vigència de 5 anys i que compta amb un pressupost de 2,1 milions d’euros. Inclou subvencions per a la contractació indefinida i l’emprenedoria, a més d’ajudes de fins a 3.000 euros per a sufragar les despeses del trasllat. Una vegada es publiqui la convocatòria del Pla, els ajuts tindran caràcter retroactiu fins al setembre d’enguany.

>> Més info
 
Festa dels 25 anys de la Reserva de la Biosfera Festa dels 25 anys de la Reserva de la Biosfera
Diumenge dia 7 d'octubre a les 18.30 h al Teatre Principal de Maó. Acte institucional acompanyat d'espectacle, música, dansa, poesia i molt més!!

És un acte gratuït, però és indispensable recollir les invitacions a la taquilla del Teatre Principal de Maó, o al Servei d'Atenció al Ciutadà de la seu del Consell Insular de Menorca a Ciutadella. Disponibles a partir de dimecres dia 26 de setembre.

>> Més info
 
Aprovació inicial del reglament del Consell de la Joventut de Menorca Aprovació inicial del reglament del Consell de la Joventut de Menorca
Aprovat inicialment pel Ple del Consell Insular de Menorca, en sessió de caràcter ordinari de 17 de setembre de 2018, el Reglament del Consell de Joventut de Menorca, es fa públic que l'expedient esmentat romandrà de públic manifest en aquest Consell Insular de Menorca (Plaça de la Biosfera, 5 de Maó, de dilluns a divendres, de 8:30 a 14:00 hores), durant els trenta dies hàbils següents al de la publicació d'aquest edicte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, a fi que durant el termini esmentat les persones interessades puguin examinar-lo i presentar les reclamacions i suggeriments que considerin escaients.

El text del reglament aprovat inicialment es podrà consultar en la pàgina web del Consell Insular de Menorca (www.cime.es).
 
Programa de foment del lloguer d'habitatges Programa de foment del lloguer d'habitatges
Per tal de facilitar l’accés i la permanència a un habitatge en règim de lloguer, el Govern de les Illes Balears ha posat en marxa la convocatòria de sol·licitud d'ajudes per al pagament del lloguer de fins a un 40% de la renda anual i, en cas de determinats col·lectius, fins un 50% (amb un preu màxim de lloguer de 900 €).
El termini per sol·licitar les ajudes acaba el 30 d'octubre.
 
Voluntariat Escolta Voluntariat Escolta
Proposta d'Escoltes de Menorca al jovent menorquí per formar part de l'entitat com a voluntaris i voluntàries.
 
Beques i ajudes a alumnes de nivells postobligatoris MEC Beques i ajudes a alumnes de nivells postobligatoris MEC
Universitaris 2019-2020
Termini de presentació de sol·licituds: OBERT de l'1 d'agost de 2019 fins el 15 d'octubre de 2019.
 
Programa SOIB Joves Qualificats Programa SOIB Joves Qualificats
El Consell Insular de Menorca, a través del programa «SOIB Joves Qualificats», contractarà en pràctiques a joves aturats d’entre 18 i 29 anys, que d’aquesta manera podran tenir una primera feina relacionada amb allò que han estudiat (estudis universitaris o grau superior de Formació Professional).

Els projectes es posaran en marxa a partir del mes de novembre de 2018 i tindran una durada de 12 mesos. Els joves contractats portaran a terme diferents obres o serveis d’interès general i social en diversos departaments del CIM amb l’objectiu de facilitar la seva incorporació al mercat laboral.
 
S'encenen els fogons del Campus Chef S'encenen els fogons del Campus Chef
El grup de joves junt amb l'equip de monitors han començat avui dilluns a les 10.00 h a la casa de colònies Santa Eularieta l'activitat Campus Chef.

Mitjançant tallers i jocs relacionats amb la gastronomia, visites a llocs on es produeixen els principals productes de Menorca com el formatge i l’embotit, i altres activitats relacionades amb la gastronomia, els joves participants podran aprendre conductes nutricionals adequades i rebran una introducció a la cultura gastronòmica, fent especial incidència en l’ús i aprofitament del producte local, ecològic i de temporada.

Com a cloenda de les colònies, el divendres 20 de juliol es reservarà per poder dur a terme un showcooking a l’alberg juvenil Sa Vinyeta que anirà a càrrec de na Silvia Anglada, reconeguda xef del restaurant Es Tast de na Sílvia.
 
Multiactivity Camp has started! Multiactivity Camp has started!
Avui dilluns a les 11.00 h a l'alberg Sa Vinyeta de Ciutadella ha començat l'activitat Multiactivity Camp. Unes colònies d’estiu que pretenen combinar activitats d’aventura i l’aprenentatge de l’anglès amb l’apropament a les empremtes culturals que va deixar a l’illa de Menorca la presència anglesa durant el segle XVIII amb activitats lúdiques.

Tot i l’interès envers la cultura, les activitats proposades tenen una marcada vessant lúdica i engrescadora, parant especial atenció a crear dinàmiques de comunicació i interacció en llengua anglesa, de la mà de monitors especialitzats en la matèria.
 
Formació bàsica de voluntariat Formació bàsica de voluntariat
El proper dia 5 de juliol es durà a terme aquesta jornada de formació bàsica de voluntariat a la seu del Consell Insular de Menorca a Maó. L'horari serà de 15.30 a 19.30 h.

Adreçat a persones interessades en descobrir el món del voluntariat i persones que hagin començat a desenvolupar tasques de voluntariat a alguna entitat.

>> Més info
 
Per Sant Joan millor en bus! Per Sant Joan millor en bus!
Ja hi tornam a ser! Un any més tens a la teva disposició un bus per anar i tornar de les festes de poble amb total seguretat. Comencem les primeres rutes d’aquest 2018 amb les festes de Sant Joan a Ciutadella. A més del Jaleo Bus s’ha habilitat un horari especial en la línea regular 01 durant els díes 23, 24 i 25 de juny. Pots consultar els horaris aquí.

Aquestes festes MOU-T amb bus.
 
Horari d'estiu del Consultori de l'INJOVE Horari d'estiu del Consultori de l'INJOVE
A partir del mes de juliol les assessores del Consultori de l'INJOVE us atendran en els següents horaris:

- Consultori legal: del 3 de juliol a l'11 de setembre, dimarts de 9.30 a 11.30 h.

- Consultori social: del 2 d'agost al 13 de setembre, dijous de 9.00 a 11.00 h (el mes de juliol no hi haurà servei de consultori social).

Si no pots venir, deixa'ns el teu missatge al 971 357 773.
 
Campanya En formes part Campanya En formes part
La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, han presentat el Protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca acompanyades per representants de la Creu Roja i dels diferents ajuntaments municipals.

>> Més info
 
A Sant Joan amb el Jaleo Bus! A Sant Joan amb el Jaleo Bus!
Un any més, les administracions públiques de Menorca s'han posat d'acord per establir línies de Jaleo Bus, habilitades per permetre els desplaçaments en transport públic a les festes populars d'estiu.

Ja pots consultar els horaris i parades a www.jaleobus.com.
 
Discover EU - Viatja gratis aquest estiu amb Interrail Discover EU - Viatja gratis aquest estiu amb Interrail
Tens 18 anys? Tens ganes d'aventures? En aquest cas, participa a DiscoverEU -una iniciativa de la Unió Europea que lliurarà a uns 15.000 joves un bo de viatge per a aquest estiu- i prepara't per explorar Europa.

Aprofita aquesta oportunitat per saber el que és la llibertat de circulació, comprendre millor la diversitat d'Europa, gaudir de la seva riquesa cultural, fer nous amics i, per què no, descobrir-a tu mateix.
 
Convocatòria de places per allotjament d'estudiants a la Casa de Menorca a Barcelona Convocatòria de places per allotjament d'estudiants a la Casa de Menorca a Barcelona
S'han aprovat les bases que han de regir la selecció dels estudiants per residir a la Casa de Menorca a Barcelona.

Termini de lliurament de sol·licituds: fins el 28 de juny de 2018
 
SOIB Jove Orientació SOIB Jove Orientació
El Servei d'Ocupació de les Illes Balears ha posat en marxa el SOIB Jove
Orientació com a Servei contextualitzat dins el marc del Programa Operatiu
d’Ocupació Juvenil (POEJ) cofinançat pel Fons Social Europeu.

És un servei específic adreçat a joves, que no treballen ni estudien, que els
ofereix, informació, orientació, assessorament i acompanyament a partir del disseny d'un itinerari totalment personalitzat i individualitzat.
 
Fest-te voluntari del Festival de Cinema de Menorca Fest-te voluntari del Festival de Cinema de Menorca
Vols ser voluntari? Apunta't i viu un estiu de cine. Forma part del Festival i participa d’una experiència única envoltat d’activitats i cultura.
A més, si tens entre 14 i 30 anys gaudiràs del 50% de descompte en totes les activitats.

>> Més info
 
Guia LGTBI Guia LGTBI
Visibilitzar la diversitat del col·lectiu LGTBI és una iniciativa de l’àrea de joventut del CIM que, en col·laboració amb entitats especialitzades, ofereix una guia de lectura, recursos audiovisuals i adreces web destinada principalment a infants, adolescents i persones joves adultes.

>> Anar a la Guia LGTBI
 
Programa JUNIORS 2018 Programa JUNIORS 2018
El Programa Júnior s’adreça als joves de 12 a 17 anys i consisteix en un curs d’anglès general de quinze hores setmanals, complementat amb activitats culturals i esportives supervisades per la mateixa escola. S’ofereixen 20 places (2 reservades per a joves menorquins) amb allotjament en residència, en règim de pensió completa .

El termini per fer la inscripció del curs començarà el dimarts 15 de maig a les 9.00 hores i s’assignaran per ordre d’arribada a la oficina de l'IBJove del Palma Arena, Carrer de l’Uruguai s/n.
 
"Interrail pass" gratuït
La Comissió Europea ha donat els primers passos per implementar la proposta del Parlament Europeu d'un "Interrai Pass Gratis per als Europeus que compleixen 18 anys".
 
Acte de presentació de la Guia LGTBI Acte de presentació de la Guia LGTBI
Dissabte 12 de maig, a les 10.30 h, a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca (Pl. Biosfera, Maó).
 
Ajuts del CIMe per a la pràctica de l'esport en la infància i la joventut Ajuts del CIMe per a la pràctica de l'esport en la infància i la joventut
Obert el termini per a la sol·licitud d'ajuts per a la pràctica
esportiva en la infància i joventut (3-30 anys) corresponent a la temporada 2017/18.

>> Més info
 
Votacions Concurtsmetratge 2019 Votacions Concurtsmetratge 2019
Ja pots votar pel teu curt favorit! Digues-nos quin curtmetratge dels presentats al certamen t'ha agradat més. El curtmetratge amb més vots rebrà la Menció Especial del Públic, consistent en un val de compra per un import de 250 €.
 
Comencen les visites de la Beca Talaiòtica Comencen les visites de la Beca Talaiòtica
El proper diumenge 22 d'abril comencen les visites guiades de la Beca Talaiòtica. La primera sortida serà a càrrec de Biel Nadal a Torralba d'en Salort a les 10.00 h.

Es requereix inscripció prèvia onlines. Places limitades.

>> Més info
 
Programa Cultural Art Jove 2018 Programa Cultural Art Jove 2018
El programa cultural Art Jove, promogut per l'Institut Balear de la Joventut, va dirigit a joves artistes de 16 a 35 anys residents a les Illes Balears.
 
Conferència: L'assetjament escolar és cosa de tots (CANCEL·LADA) Conferència: L'assetjament escolar és cosa de tots (CANCEL·LADA)
En senyal de dol pels fets ocorreguts en les darreres hores, comuniquem que queden cancel·lats tots els actes previstos per avui.
 
Ajudes universitàries de mobilitat i de desplaçament per al curs acadèmic 2017-2018 Ajudes universitàries de mobilitat i de desplaçament per al curs acadèmic 2017-2018
Destinataris: Estudiants universitaris residents a les Illes Balears que s'han de desplaçar fora de l'illa on es troba el seu domicili familiar per cursar estudis universitaris oficials. Fins dia 15 de juny.
 
Jornada de grafiti i música Jornada de grafiti i música
No ens toquis el Patrimoni. Diumenge dia 8 d'abril, des de les 10 del matí fins a la posta del sol.
Exterior del Camp de l'Orient, polígon industrial de Ciutadella.
 
Curs de socorrisme de pisicines Curs de socorrisme de pisicines
Del 18 al 22 d'abril a la piscina del poliesportiu municipal de Ciutadella.
L'únic requisit és ser major de 18 anys.

Organitzat per la Fundació per a l'Esport Balear.

>> Inscripcions obertes
 
Mou-T, el nou portal de mobilitat a Menorca Mou-T, el nou portal de mobilitat a Menorca
El Consell Insular de Menorca ha presentat MOU-TMENORCA, el nou portal del Departament de Mobilitat dissenyat per oferir a l’usuari tota la informació sobre busos i carreteres de Menorca. Un únic espai on trobar tot el que necessites saber per moure’t per l’illa sigui en bus o en cotxe els 365 dies de l’any. Un web per ajudar residents i turistes a conèixer millor Menorca, a anar i venir còmodament per una illa amb més de 40 busos de línia i més de 186 km de carreteres de titularitat del Consell Insular de Menorca.
 
Convocatòria d'ajuts per al manteniment i funcionament de les entitats juvenils Convocatòria d'ajuts per al manteniment i funcionament de les entitats juvenils
L’objecte dels ajuts és donar suport a les entitats juvenils i les entitats prestadores de serveis a la joventut per a la realització d’activitats destinades als joves, la promoció del voluntariat, així com col·laborar amb les despeses de funcionament de les entitats juvenils de Menorca que desenvolupin activitats per als joves durant tot l'any de la convocatòria.
 
Mallorca Live Festival 2018 Mallorca Live Festival 2018
El Mallorca Live Festival ofereix un descompte de 15 € en l'entrada de dos dies per a usuaris del Carnet Jove Europeu.
El descompte s'aplica exclusivament sobre el preu de l'abonament en la venda anticipada en línia i és vàlid en les entrades de dia i en l'abonament de dos dies:
- Preu d'abonament de dos dies amb el Carnet Jove: 40 € + càrrec de gestió per la compra en línia
- Preu de l'entrada d'un dia amb el Carnet Jove: 30 € + càrrec de gestió per la compra en línia
 
Fest-te voluntari del Festival de Cinema de Menorca Fest-te voluntari del Festival de Cinema de Menorca
Vols ser voluntari? Apunta't i viu un estiu de cine. Forma part del Festival i participa d’una experiència única envoltat d’activitats i cultura.
A més, si tens entre 14 i 30 anys gaudiràs del 25% de descompte en totes les activitats.

>> Més info
 
El Consultori, nou servei d'assessorament gratuït de l'INJOVE El Consultori, nou servei d'assessorament gratuït de l'INJOVE
El Conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, ha presentat avui a la seu de l'INJOVE un nou servei d'assessorament legal i social gratuït per a joves.

Els joves menorquins podran fer qualsevol tipus de consulta a les assessores Sandra Pons (consultori legal) i Ana Pons (consultori social) sobre temes com emancipació, treball, migració, sexualitat, psicologia, adiccions o alimentació, entre d'altres.

>> Més info
 
Comencen les votacions de la Beca Talaiòtica Comencen les votacions de la Beca Talaiòtica
El passat dijous 15 de març de 2018 s'han fet públics els vídeos dels 10 seleccionats de la segona fase del certamen #BecaTalaiòtica.

Aquests audiovisuals estan publicats a la pàgina web del certamen, i qualsevol persona amb perfil de Facebook o Twitter els podrà votar fins divendres dia 23 de març a les 14:00 h.

>> Més info
 
Concurs de filmació de les visites guiades de Beca Talaiòtica Concurs de filmació de les visites guiades de Beca Talaiòtica
Els Amics del Museu de Menorca convoquen el concurs de filmació de les visites guiades de Beca Talaiòtica. Aquest certamen està adreçat a joves estudiants menorquins que cursin una assignatura d'audiovisulas i consistirà en la filmació d'una de les visites guiades que es realitzaran dins el programa de sortides de la Beca Talaiòtica. S'han establert premis individuals i per al centre d'ensenyament valorats en fins a 1000 €.

El termini d'inscripció finalitza el proper 25 de març de 2018.

>> Més info
 
Taller Try Engineering: Dissenya el cotxe més ràpid Taller Try Engineering: Dissenya el cotxe més ràpid
Dissabte, 24 de març, al CentreBit Menorca a Alaior es duran a terme dos tallers sota el títol Try Engineering: Dissenya el cotxe més ràpid. Es reatitzaran dues sessions del taller adreçades a al·lots i al·lotes d'entre 8 i 11 anys i d'entre 12 i 18 anys.

Els horaris seran els següents:
- Grup de 8 a 11 anys: de 16.00 a 18.30 h
- Grup de 12 a 18 anys: de 18.30 a 20.00 h

>> Més info
 
4a Edició Concurs Pop Rock Menorca 4a Edició Concurs Pop Rock Menorca
Ja pots apuntar-te a la nova edició del Concurs Pop Rock Menorca 2018. Inscripcions del 2 de març al 3 d'abril de 2018. Categoria jove: 14 a 30 anys. Categoria sènior: a partir de 30 anys

>> Més info
 
Fira de la Ciència i la Tècnica Fira de la Ciència i la Tècnica
El CentreBit d’Alaior acollirà del 21 al 24 de febrer la primera edició de la Fira de la Ciència i la Tècnica, una iniciativa promoguda i patrocinada per la Fundació Rubió, que té com a objectiu principal acostar aquestes dues branques de coneixement als alumnes de secundària de Menorca.

Els dies 21, 22 i 23 estan destinats a les visites escolars
El dissabte 24 de 9.30h. a 12h. serà jornada de portes obertes

El dissabte 24 a les 12h tindran lloc les conclusions amb la intervenció de la Dra. Alicia Sintes.

>>Més info
 
Projecte Mut i Estruendu en concert Projecte Mut i Estruendu en concert
Activitat amb motiu del Dia de les Illes Balears 2018. Dijous, 1 de març, a les 20.30 h a la sala multifuncional de Ciutadella.

Concert gratuït. Podeu recollir les vostres entrades a la seu del CIM de Ciutadella i a l'INJOVE a Maó.
 
Dia de les Illes Balears 2018: Campionat de Skate Dia de les Illes Balears 2018: Campionat de Skate
Amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears, el proper dissabte 3 de març, de 16.00 a 19.00 h, es durà a terme el Campionat de Skate, prova classificatòria per a la Lliga Balear de Skate.

Inscripcions: enviau un correu a skateclubmenorca@gmail.com

Organitzat per: Govern de les Illes Balears, Consell Insular de Menorca, Institut de la Joventut de Menorca i Ajuntament de Maó

>> Més info
 
Avís: Avui capvespre no hi haurà atenció al públic Avís: Avui capvespre no hi haurà atenció al públic
Amb motiu de la sessió informativa sobre Erasmus+ que es durà a terme a l'oficina de l'INJOVE, avui dimarts 7 de febrer no hi haurà servei d'atenció al públic.
Disculpeu les molèsties.
 
Tallers Try Engineering - Programa el teu joc Tallers Try Engineering - Programa el teu joc
Taller per aprendre a programar el teu joc amb Scratch. Es durà a terme el proper dissabte, 24 de febrer, al Centre Bit Alaior Menorca.
Horaris: de 16.00 a 18.00 h per a fiets de 8 a 11 anys i de 18.30 a 20.30 h per a joves de 12 a 18 anys.

Activitat gratuïta. Places limitades.
>> Més info
 
Sessió informativa: Oportunitats Erasmus+ Joventut per als joves de Menorca Sessió informativa: Oportunitats Erasmus+ Joventut per als joves de Menorca
La Direcció General d'Esports i Joventut, com a membre de l'Agència Nacional del Programa Erasmus + , organitza activitats d'informació i difusió amb la finalitat de donar a conèixer les oportunitats d'aquest programa.

Us convidam a participar a la sessió informativa que farem dia 7 de febrer a la seu de l'Institut de la Joventut de Menorca a Maó. Va adreçada a joves, monitors, informadors, dinamitzadors i persones que fan feina amb joves.

>> Més info
 
Curs de director/a de temps lliure Curs de director/a de temps lliure
La Fundació per a l'Esport Balear organitza un curs per a l'obtenció del títol de director/a de temps lliure. El curs es durà a terme durant els caps de setmana del 2 de març al 26 de maig de 2018 i tindrà una durada de 150 hores. El preu del curs és de 480 €.

>> Més info
 
STEM Talks 2018 Menorca STEM Talks 2018 Menorca
Tindran lloc els dies 25 i 26 de gener a la Sala de Cultura Sa Nostra de Maó, i consistiran en una sèrie de conferències i col·loquis amb docents universitaris i professionals de les noves tecnologies i la ciència. La participació en aquestes jornades és lliure i gratuïta.

Més info a http://stem.gdgmenorca.com.
 
Horari especial festes Horari especial festes
Durant les festes nadalenques el nostre horari serà l'habitual, excepte els dies 25/12 i 1/01 que tancarem i els dies 26/12 i 5/01 que obrirem només el matí. Bones festes a tothom!
 
Estrenam nova web de reserves! Estrenam nova web de reserves!
Ja està en funcionament la nova web de reserves de les instal·lacions juvenils gestionades per l'INJOVE. El nou lloc web compta amb un disseny molt més modern, clar i adaptable a tots els dispositius (ordinadors, telèfons mòbils, tauletes o qualsevol altre).

RESERVES OBERTES PER A L'ANY 2018
Coincidint amb l'entrada en funcionament del nou portal, s'han obert les reserves per a l'any 2018 a tots els usuaris, ja siguin entitats o particulars. Des de la nova web podreu consultar disponibilitat, preus i realitzar el procés complet de la reserva, incloent el pagament online.

Accediu a la nova web de reserves a l'adreça habitual:
www.injovemenorca.es
 
Obrim també els capvespres! Obrim també els capvespres!
A partir deli dilluns 18 de desembre us podrem atendre a les noves oficines de l'INJOVE també en horari de capvespre de 17.00 a 20.00 h. Així l'horari d'atenció al públic serà el següent:

Dilluns a divendres
- Matins de 8.30 a 14.00 h
- Capvespres de 17.00 a 20.00 h
 
Encuesta europea sobre Información Juvenil Encuesta europea sobre Información Juvenil
ERYICA, la Agencia Europea de Información Juvenil, ha lanzado una encuesta sobre necesidades de información, temas de interés y tendencias a la hora de acceder a la información dirigida a la población joven. El cuestionario, que podrá completarse hasta el 14 de diciembre, forma parte del proyecto Erasmus + "#YouthInfo: Future Youth Information Toolbox", del que ERYICA es socio. El análisis de los datos lo realizará un grupo de expertos en Ciencias de la Información de la Universidad Abo Akademi (Finlandia). La información recopilada se comparará con los resultados de otra encuesta realizada en 2013-2014 y cuyo análisis se puede encontrar en el Compendio de estructuras de información y asesoramiento juvenil publicado por ERYICA y el Consejo de Europa.

La encuesta está dirigida a personas jóvenes de entre 15 y 29 años, tanto si usan los servicios de información juvenil, como si no. El objetivo principal es identificar sus necesidades de información y como acceden a ella y la evalúan.

Puedes acceder aquí a la encuesta: Encuesta online
 
Taller Try Engineering - Dissenya la teva casa més eficient Taller Try Engineering - Dissenya la teva casa més eficient
Els tallers Try engineering són activitats dirigides a infants i joves de 9 a 18 anys, distribuïts per grups d'edat, l'objectiu de les quals és desenvolupar la creativitat, l'enginy i el coneixement dels estudiants en aquestes matèries i promoure els estudis relacionats amb l'enginyeria i les matemàtiques.

Horaris dels tallers:
- Dissenya la teva casa més eficient (9 a 12 anys): de 16 a 18 h
- Crea el teu propi braç robòtic (13 a 18 anys): de 18.30 a 20.30 h

Aquestes activitats es duran a terme el proper dissabte 16 de desembre al CentreBit Menorca (Av. d'es Camp Verd, P-37-46 - Alaior). Les activitats són gratuïtes i les places limitades. Podeu formalitzar la inscripció enviant un correu a l'adreça fernando.pons@cime.es.
 
MOVIC'18 MOVIC'18
Després de la bona acceptació que ha tingut la passada edició, s'ha posat en marxa la V edició del programa MOVIC 2018.

INJOVE ha presentat un projecte per joves: "Menorca: Aventura pel camí de Cavall"

Des del 4 de desembre i fins el 12 de gener de 2018 (fins a les 15.00 hores), tindreu l'oportunitat de votar pel Projecte MOVIC.
 
Beca Talaiòtica. Beca Talaiòtica.
Degut a l'èxit de “Menorca Talaiòtica, a la recerca del jove guia” (2016/17), el Consell Insular de Menorca i l'Associació d'Amics del Museu de Menorca amb la col·laboració de l'Injove, han organitzat una segona edició del certamen per aquest curs 2017/18 que aquest any es coneixerà per “Beca Talaiòtica”.
 
Curs de monitor de temps lliure Fundació per a l'Esport Balear Curs de monitor de temps lliure Fundació per a l'Esport Balear
Curs intensiu durant les vacances de Nadal
Dates: del 15 de desembre de 2017 al 5 de gener de 2018
Preu: 380 €
 
Portes obertes al Col·legi d'Advocats Portes obertes al Col·legi d'Advocats
Divendres 17 de novembre, de les 9.00 h a les 15.00 h. Consulta jurídica gratuïta. Imprescindible demanar cita prèvia a: www.icaib.org
 
Avís important: Oficina tancada al públic fins el dimecres 15 Avís important: Oficina tancada al públic fins el dimecres 15
Amb motiu del trasllat a la nova seu de l'INJOVE, no hi haurà atenció al public fins el proper dimecres 15 de novembre. A partir d'aquesta data ens trobareu a les nostres noves oficines ubicades a l'avinguda Menorca, 2 de Maó.

Disculpeu les molèsties!
 
Erasmus per a l'administració pública Erasmus per a l'administració pública
S'informa de l'anunci de places de la 1a edició del 2018 del Programa d'Erasmus per a l'Administració Pública ("Erasmus for Officials"), que es realitzarà entre el 6 i el 16 de març de 2018. Les sol·licituds poden presentar-se fins el 10 de desembre de 2017.
 
Curs de monitor de temps lliure Fundació per a l'Esport Balear Curs de monitor de temps lliure Fundació per a l'Esport Balear
Curs intensiu durant les vacances de Nadal
Dates: del 15 de desembre de 2017 al 5 de gener de 2018
Preu: 380 €
 
Nova convocatòria Joves Qualificats SOIB Nova convocatòria Joves Qualificats SOIB
Ja està en marxa una nova convocatòria de SOIB Jove Qualificats per a entitats locals, a través de la qual, ajuntaments, Consells Insulars i entitats vinculades o que depenen d’ells podran contractar a joves que reuneixin els següents requisits:

1. Joves amb més de 18 i menys de 30 anys
2. Inscrits al SOIB com a desocupats
3. Inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil com a BENEFICIARIS
4. Amb formació acadèmica o professional superior
5. Sense o amb poca experiència laboral del que s’ha estudiat
6. Possibilitats de signar un contracte en pràctiques

S’OFEREIX un contracte en pràctiques de la titulació del jove a una entitat local amb una durada de 7 mesos a començar a finals de novembre o principis de desembre.

Les persones interessades s’han d’apuntar ABANS DEL 24 de novembre al SOIB com a demandant d’ocupació i a Garantia Juvenil. Per això han de demanar cita al SOIB telefonant al 012 o al web del SOIB (www.soib.es).És importantíssim acudir al SOIB amb les acreditacions de les titulacions per a les quals es vol optar.
 
Propers cursos de formació Creu Roja Menorca Propers cursos de formació Creu Roja Menorca
Properes convocatòries del departament de Formació de Creu Roja a Menorca:

- Piscina (20 hores) del 6 al 10 de noviembre a Maó
- Primers auxilis (20 hores) del 6 al 17 de novembre a Maó
- DESA (8 hores) el dia 11 de novembre a Ciutadella

Inscripcions obertes fins el dia 2 de novembre.
 
Programa d'itineraris integrals d'inserció 2017-2018 Programa d'itineraris integrals d'inserció 2017-2018
Els serveis que aquest programa inclou són els següents:

1. Orientació laboral, destinat a elaborar un itinerari personalitzat per a cada usuari que permeti la seva inserció en el mercat laboral.

2. Tutorització per a l'autoocupació, dirigit, com el seu nom indica, a guiar, aconsellar i acompanyar en el procés de posada en marxa d'una nova empresa, fomentant, així, l'emprenedoria.

3. Intermediació d'empreses, que ofereix un servei clau per tal que la inserció dels usuaris i usuàries, finalitat última dels Itineraris Integrals d'Inserció, sigui realment efectiva: la connexió entre empreses i persones treballadores.
 
IV Fira d'Ensenyaments Superiors de Menorca IV Fira d'Ensenyaments Superiors de Menorca
Els propers dies 20 i 21 d'octubre es durà a terme la IV edició de la Fira d'Ensenyaments Superiors a la sala multifuncional de Ciutadella. Es comptarà amb la participació de fins a 31 entitats.

>> Més info
 
Campanya #NonSmokingChallenge contra el tabaquisme juvenil Campanya #NonSmokingChallenge contra el tabaquisme juvenil
El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha llançat la campanya #NonSmokingChallenge, que sota el lema "Sou la generació dels reptes, i l'única que pot acabar amb el tabac" pretén prevenir l'inici de consum de tabac i animar el seu abandonament.
 
III Jornades d'habitatge III Jornades d'habitatge
Organitzades pel Consell Insular de Menorca a travès del Departament de serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge els propers dies 26,27 i 28 d'octubre.

L'assistència és gratuïta, tot i que és necessària la inscripció, que pot ser via telefònica (971 35 70 83) o entrant a l'enllaç http://jornadeshabitatge.cime.es.
 
Curs: Jocs i dinàmiques. Adaptació i inclusió Curs: Jocs i dinàmiques. Adaptació i inclusió
El curs anirà a càrrec del Centre d'Estudis de l'Esplai de Mallorca i s'impartirà del divendres 17 al 19 de novembre a la Sala Albert Camus de Sant Lluís.

Preu de la matrícula: 50 €. Inscripcions obertes fins el 8 de novembre.

Més info al Molí de Baix de Sant Lluís, al 971 15 10 61 o per correu electrònic a l'adreça molidebaix@ajsantlluis.org.
 
Convocatòria d'ajuts per donar suport a accions d'inclusió social i d'integració de persones amb capacitats diferents mitjançant l'esport i ajuts per a cursos Convocatòria d'ajuts per donar suport a accions d'inclusió social i d'integració de persones amb capacitats diferents mitjançant l'esport i ajuts per a cursos
La sol·licitud d'ajut, depenent de la línia d'ajuda que es sol·liciti, ha de ser tramitada pel mateix esportista, representant de l'entitat o un representant autoritzat.

El període de sol·licitud va començar el divendres 15 de setembre de 2017 i finalitza el dimecres 4 d'octubre de 2017 (ambdós inclosos).
 
Inici de la Segona Edició del Curs sobre patrimoni cultural i espais naturals de les Illes Balears per a l’habilitació de guies turístics 2017 Inici de la Segona Edició del Curs sobre patrimoni cultural i espais naturals de les Illes Balears per a l’habilitació de guies turístics 2017
El curs, que té una durada de 62 hores, està previst que comenci el proper mes d’octubre i que duri fins mitjan novembre.

Les inscripcions es poden online a http://fueib.org/curs/guiesturisticsmenorca i té un cost de 80€.

El preu es veurà bonificat en una reducció del 50% per a les persones que es trobin en situació d’atur.
 
That's English a l'Escola Oficial d'Idiomes de Maó That's English a l'Escola Oficial d'Idiomes de Maó
Vols aprendre anglès però no pots anar a classes?
That’s English! és la solució!
Les dates de la matrícula són de l’11 de setembre al 20 d’octubre.
Horari d’atenció al públic: de dilluns a dijous de 16h-20h i divendres de 9h-14h.
Escola Oficial d'Idiomes Maó
Francesc Andreu, 2
07702 Maó
Tel. 971 35 43 28
 
Participa a l'enquesta per a joves artistes Participa a l'enquesta per a joves artistes
Si ets un jove artista o t'interessa el món de l'art en qualsevol de les seves disciplines, ens interessa molt la teva opinió! El Departament de Joventut del Consell Insular de Menorca, mitjançant el programa Joves Qualificats, ha iniciat un estudi sobre els joves artistes a Menorca i és per açò que et demanam que participis a aquesta enquesta que servirà per fer una anàlisi d'aquest tema a l'àmbit de l'illa de Menorca.

>> Enquesta online
 
 
 
 
© INJOVE - Institut de la Joventut de Menorca
Consell Insular de Menorca