CONSELL INSULAR DE MENORCA - DEPARTAMENT DE CULTURA, EDUCACIÓ, JOVENTUT I ESPORTS   |   Català
        Institut de la Joventut de Menorca
HORARI D'ATENCIÓ

 
ATENCIÓ AMB CITA PRÈVIA: Dilluns a divendres de 9 h a 14 h. Dimarts, dimecres i dijous de 17 h a 20 h.
Telèfon: 971 36 50 73
info@injovemenorca.com
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

  Activitats IME octubre 2020
Programació d'activitats de l'Institut Menorquí d'Estudis durant el mes d'octubre.
  Cinema lliure: "Shootball"
Dia 20 d'octubre a les 20.00 h, a la Biblioteca Pública de Sant Lluís
  V Congrés Nacional d'Ecoturisme
Del 20 al 22 d'octubre, Menorca
  Taller de cal·listènia
Els dimecres a les 17.30h, al Punt Jove Ciutadella
  Tallers d'Art
Cada dijous a les 17.00h, al Punt Jove de Ciutadella
  "Menorca Vermella", ruta geològica a cala Roja
Dissabte, 24 d'octubre, a cala Roja. Es requereix inscripció.
  Robòtica i Objectius de Desenvolupament Sostenible
Dia 27 d'octubre a les 17.30h, a la Biblioteca Pública de Mercadal
  II FESTIVAL DE CINEMA I FOTOGRAFIA DOCUMENTAL
Programació d'activitats del MDF
  Vols saber com funciona una impressora 3D?
Dia 3 de novembre a les 19.00 h, a la Biblioteca Pública de Maó
  "Menorca Grisa", ruta geològica a s'arenal d'en Castell
Dissabte,7 de novembre, a s'arenal d'en Castell. Es requereix inscripció.
  "Menorca Blanca", ruta geològica per Santa Ponça
Dissabte, 14 de novembre, pedreres de Santa Ponça. Es requereix inscripció.

TOTS JOVENTUT ALS MUNICIPIS

Notícies

 
No saps com fer tràmits a l'administració electrònica? No saps com fer tràmits a l'administració electrònica?
Si no saps com fer tràmits a l'administració electrònica o no disposes dels recursos tècnics per accedir-hi, vine a l'INJOVE i t'ajudarem. Ja sigui un tràmit al teu ajuntament, al SEPE, a la Seguretat Social, al Consell Insular o a qualsevol altre administració pública, avui en dia és imprescindible poder fer gestions telemàtiques.

Consultes amb cita prèvia al 971365073.
 
NOU DECRET AMB MESURES ESPECÍFIQUES PER A LA PREVENCIÓ DE REBROTS DE LA COVID-19 NOU DECRET AMB MESURES ESPECÍFIQUES PER A LA PREVENCIÓ DE REBROTS DE LA COVID-19
Decret de la presidenta del Consell Insular de Menorca núm. 230/2020, de 15 d’octubre relatiu a les mesures específiques per a prevenir rebrots de la Covid-19 a les activitats de lleure educatiu, les instal·lacions juvenils i els cursos que imparteixen les escoles d'educació en el temps lliure de Menorca durant el quart trimestre de l'any 2020.
 
FINAL Becatalaiotica 2020 FINAL Becatalaiotica 2020
Diumenge 25 a les 10h a So Na Caçana es durà a terme el primer dels cinc esdeveniments de Becatalaiotica 2020 amb Maite Mira (Alacant, 2000).

“Menorca 206 ANE. Un dia a So Na Caçana” és la proposta de Maite Mira, una inquieta estudiant d’economia i història que ens proposarà un joc de rol on haurem de decidir coses a base d’emprar la nostra intuïció i coneixements sobre el passat de Menorca.
 
Proves per a l'obtenció dels certificats oficials de coneixement de català Proves per a l'obtenció dels certificats oficials de coneixement de català
Convocatòria de les proves de gener de 2021 per obtenir els certificats oficials de coneixements de llengua catalana que expedeix la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca. El termini d'inscripció a les proves és del 19 d'octubre al 5 de novembre de 2020.
 
AVÍS: CANVI DE DATA AVÍS: CANVI DE DATA
Dimarts 13 d'octubre no hi haurà servei de consultori social. Passem el servei a dimecres 14 d'octubre de les 18.00 h a 20.00 h. Recorda que has de demanar cita prèvia.
 
Nou número de la revista Nou número de la revista "Àmbit"
La publicació digital del Consell Insular de Menorca ha llençat el número 62 de la revista "Àmbit", la revista trimestral del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca, en què ens endinsam en un tema cultural d’actualitat i d’interès general, Nomenclàtor de Toponímia de Menorca, entrevista a Cipriano Marín, parlam de les iniciatives culturals més interessants.
 
Ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i la joventut (3 a 30 anys) Ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i la joventut (3 a 30 anys)
El Consell Insular de Menorca, a través del Departament d’Esports i el Departament de Joventut, posa en marxa la nova convocatòria d’ajuts per a la pràctica esportiva en a la infància i la joventut (de 3 a 30 anys).

- 40.000€ en ajuts
- Enguany des de principi de temporada.
- Amb l’objectiu d’ajudar a famílies d’infants i joves amb dificultats econòmiques per tal de facilitar l’accés a la pràctica esportiva.

>> Més info
 
Inici del programa Inici del programa "Dona, arc i salut"
El programa Dona, Arc i Salut, impulsat des del Projecte ONA de l’àrea d’Esports del Consell Insular de Menorca, amb la col·laboració del Club d’Arc de Maó i l’Hospital General Mateu Orfila, estrena temporada esportiva aquest dijous 1 d’octubre amb nous nivells per a dones afectades de limfedema.
 
Darrer dia per demanar les beques del Ministeri Darrer dia per demanar les beques del Ministeri
Demà acaba el termini! Beques #FP, #Batxillerat i altres estudis no universitaris, del Ministeri d'Educació i Formació Professional.
Termini: 1 d'octubre
Sol·licitud: http://ow.ly/9GxX30r6lHc
Info: http://ow.ly/3gIr30r6lGU
 
Venda d'art solidària Venda d'art solidària
El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca està donant resposta a la crisi ocasionada per la pandèmia de la Covid-19 amb tota una sèrie d'accions que s'emmarquen en el programa Rescat Cultural Menorca. Alguns d'aquests artistes participen en una iniciativa solidària en la qual Càritas Diocesana de Menorca i Creu Roja Menorca han estat escollides per a canalitzar els doblers rebuts de les vendes d'aquestes obres.

Els artistes participants són Laetitia Lara, Xavier Salvador, Francesc Florit Nin, Miquel Vilà, Josep Vives Campomar, François Perri i Alan Florit.
 
Ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i la joventut (3 a 30 anys) Ajuts per a la pràctica esportiva en la infància i la joventut (3 a 30 anys)
El Consell Insular de Menorca, a través del Departament d’Esports i el Departament de Joventut, torna posar en marxa una nova convocatòria d’ajuts per a la pràctica esportiva en a la infància i la joventut (de 3 a 30 anys).

- 40.000€ en ajuts
- Enguany des de principi de temporada.
- Amb l’objectiu d’ajudar a famílies d’infants i joves amb dificultats econòmiques per tal de facilitar l’accés a la pràctica esportiva.

Més info properament a www.cime.es
 
I Jornada de Toponímia de Menorca I Jornada de Toponímia de Menorca
URGENT!
Davant les inclemències del temps previstes per a divendres, no serà possible fer la I Jornada de Toponímia al Llatzaret, per la qual cosa l’esdeveniment es trasllada a la Sala Multifuncional de Mercadal, amb el mateix horari.
 
Programes mixts de formació-ocupació 2020-2021 Programes mixts de formació-ocupació 2020-2021
Programes mixts de formació-ocupació 2020-2021 adreçats a joves de 16 a 29 anys, en situació d’atur. Els programes inclouen formació en un certificat de professionalitat i feina remunerada en entitats públiques. En el moment de la selecció s'ha d'estar inscrit o inscrita al SOIB i cal estar d'alta al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
 
Admissió FP a Distància 2020 - 2021 Admissió FP a Distància 2020 - 2021
El termini de presentació de sol·licituds d’admissió serà de dia 1 de setembre al 15 de setembre de 2020.

El procediment per a la sol·licitud d’admissió es durà a terme mitjançant el tràmit telemàtic, al qual es podrà accedir des de la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors: http://fp.caib.es
 
AVÍS: CANVI DE DATA AVÍS: CANVI DE DATA
Dimarts 1 de setembre no hi haurà servei de consultori social. Passem el servei a dimecres 2 se setembre de les 11.30 h a 13.30 h. Recorda que has de demanar cita prèvia.
 
Noves mesures de prevenció Noves mesures de prevenció
La progressió dels nous contagis és alta i preocupant. Per això, a partir del divendres 28 d’agost entraran en vigor noves mesures i restriccions que hem de complir.
 
El curs 2020/21 s’iniciarà el dia 10 de setembre en l’escenari B a les Illes Balears El curs 2020/21 s’iniciarà el dia 10 de setembre en l’escenari B a les Illes Balears
Presencialitat amb metre i mig de distància a infantil, primària i 1r d’ESO i possibilitat semipresencial a la resta de nivells educatius
Mascareta obligatòria per a tot l’alumnat a partir de primer de Primària
Salut i Educació han presentat el protocol que seguiran els centres davant els casos de COVID-19 als centres educatius
Equip específic per a atendre les consultes dels centres educatius sobre COVID-19

 
Recorda les 3 EMES Recorda les 3 EMES
A les Illes hem registrat 38 nous brots de Covid-19 a la darrera setmana. Actualment tenim 1.668 casos actius (10,4% hospitalitzats i 1,4% a l'UCI). El 63% dels nous contagis tenen entre 20 i 49 anys. Per favor, evita les reunions socials i familiars que no siguin imprescindibles.
 
Ajuts econòmics a la participació a les activitats de lleure Ajuts econòmics a la participació a les activitats de lleure
Dins de les ajudes d'impuls del Pla Covid-19 del Consell Insular de Menorca, s’ha presentat una línia d’ajudes a les famílies amb fills de 3 a 16 anys, famílies en situació de necessitat econòmica i a les famílies que requereixen suport per a la conciliació familiar i laboral, destinats a finançar el pagament de la matrícula per l'assistència dels fills i les filles menors d’edat a les activitats de temps lliure infantil i juvenil que es dugin a terme a Menorca.

Es pot demanar l’ajut a una de les dues línies:

Línia 1: ajuts per situació econòmica.
Línia 2: ajuts per conciliació familiar.
 
APOSTEM SALUT APOSTEM SALUT
Enquesta sobre jocs d'atzar i apostes esportives en línia.
En Creu Roja Joventut (Illes Balears) estan duent a terme un estudi sobre comportaments relacionats amb els jocs d'atzar i les apostes esportives en línia. Si vius a Balears (Mallorca, Menorca, Eivissa o Formentera) i tens entre 12 i 29 anys, els agradaria conèixer les teves respostes a les preguntes d'aquest formulari.
Es respon en tres minuts aproximadament i de forma anònima, tractant totes les dades amb caràcter confidencial mitjançant la normativa legal vigent. Sentir-se còmode/a per respondre amb la màxima sinceritat.
SORTEGEN 1 TAULETA entre les persones participants!
 
FORMACIÓ PROFESSIONAL ILLES BALEARS 2020-2021 FORMACIÓ PROFESSIONAL ILLES BALEARS 2020-2021
El termini de presentació de sol·licituds d’admissió serà de dia 17 d’agost al 7 de setembre de 2020.

El procediment per a la sol·licitud d’admissió es durà a terme mitjançant el tràmit telemàtic, al qual es podrà accedir des de la pàgina web de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors: fp.caib.es

Una de les novetats d’aquest procediment d’admissió serà que la persona interessada podrà sol·licitar fins a 10 opcions de cicles formatius que vol cursar, en el cas de cicles de grau mitjà i grau superior i fins a 5 opcions en el cas del cicles d’FPB.
 
Beques generals per a estudis postobligatoris universitaris i no universitaris  per al curs 2020-2021 Beques generals per a estudis postobligatoris universitaris i no universitaris per al curs 2020-2021
Obert el termini per sol·licitiar les beques generals per a estudiants postobligatori universitaris i no universitaris per al curs 2020/2021 del Ministerio de Educación y Formación Profesional.
Els terminis de les convocatòries són:
- Estudis no universitaris (FP, batxillerat i altres) del 9 d'agost a l'1 d'octubre de 2020.
- Estudis universitaris (grau i màster) del 9 d'agost al 15 d'octubre.
 
Accés a la Universitat - Curs 2020-2021 Accés a la Universitat - Curs 2020-2021
Què estudiar? On estudiar? Notes de tall, beques, residències i tot allò que vols saber. Tota la informació que has de menester pel nou curs.

>> Més info
 
Un estiu per créixer 2020: Llista participants agost Un estiu per créixer 2020: Llista participants agost
Ja podeu consultar l'adjudicació de places corresponent al mes d'agost del programa Un estiu per créixer 2020.

>> Més info
 
Apostem Salut Apostem Salut
Des de Creu Roja Joventut s'està duent a terme un estudi sobre comportaments associats a jocs d'atzar i les apostes esportives en línia. Si vius a Balears i tens entre 12 i 29 anys, escaneja el codi QR del cartell i participa. Entraràs en el sorteig d'una tablet.
 
Participa a les ambaixades per al Diàleg amb la Joventut 2020-2021 Participa a les ambaixades per al Diàleg amb la Joventut 2020-2021
Arrenca el VIII Cicle de el programa "Diàleg de la Unió Europea amb la Joventut", una iniciativa de la Unió Europea l'objectiu és generar processos participatius entre responsables de polítiques públiques i persones joves per millorar el disseny, implementació i avaluació de les polítiques públiques en qualsevol àmbit territorial.
 
Felicitats! Has aprovat la PBAU, i ara què? Felicitats! Has aprovat la PBAU, i ara què?
T'has de matricular però els dubtes t'omplen el cap. Quins estudis? A quina universitat? Residència o pis compartit? Vine al consultori de l'INJOVE i surt de dubtes amb la nostra assessora social.

Pots demanar cita per telèfon al 971365073 o per correu a info@injovemenorca.com.
 
Nou número de la revista Nou número de la revista "Àmbit"
La publicació digital del Consell Insular de Menorca ha llençat el número 61 de la revista "Àmbit", la revista trimestral del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca, en què ens endinsam en la trajectòria artística de Dolores Boettcher, entram dins Ca n'Oliver, coneixem la mina prehistòrica de sa Mitja Lluna, t’engrescam perquè participis en un nou projecte de toponímia, xerram de la readaptació del sector cultural en temps de Covid-19.
 
Fòrum Mundial per la Democràcia 2020 Fòrum Mundial per la Democràcia 2020
El Consell d'Europa organitza l'activitat "World Forum for Democracy 2020 - Youth Delegació del, WFD" de l'14 a l'18 de novembre, al Centre Europeu de Joventut d'Estrasburg.
 
SURT DE CASA AMB MASCARETA SURT DE CASA AMB MASCARETA
La Conselleria de Salut reforça les mesures per prevenir la propagació del COVID-19 i estableix l'ús obligatori de mascareta a la via pública. Aquestes mesures entren en vigor el dilluns 13 de juliol.
 
AJUDES COVID-19 PER AL LLOGUER D'HABITATGES AJUDES COVID-19 PER AL LLOGUER D'HABITATGES
Aquestes ajudes de lloguer d'habitatge habitual van destinades a persones en situació de vulnerabilitat econòmica o social a causa de COVID-2019.
La presentació de sol·licituds és exclusivament telemàtica.
El termini de presentació s'inicia el dia 6 de juliol de 2020 i finalitza el dia 31 de juliol de 2020.
 
Nou decret de mesures específiques per a activitats de lleure i instal·lacions juvenils Nou decret de mesures específiques per a activitats de lleure i instal·lacions juvenils
Decret de la presidenta del Consell Insular de Menorca núm. 150/2020, de 29 de juny, relatiu a les mesures específiques per a les activitats de lleure educatiu i les instal·lacions juvenils de Menorca per a prevenir possibles rebrots de la COVID19, una vegada superada la fase 3 per a la transició cap a una nova normalitat.

Resum de les mesures
 
SERVEI DE BUS LÍNIA MAÓ-FAVARITX-MAÓ SERVEI DE BUS LÍNIA MAÓ-FAVARITX-MAÓ
Arranca el servei de transport línia regular L43, Maó-Favaritx-Maó, de l'1 de juliol al 30 de setembre.
 
Estiu i Punt Ciutadella 2020: Llista admesos Estiu i Punt Ciutadella 2020: Llista admesos
Ja podeu consultar la llista d'admesos a l'activitat Estiu i Punt 2020 organitzada pel servei de joventut de l'Ajuntament de Ciutadella.
 
Filosofia per a joves en temps de pandèmia Filosofia per a joves en temps de pandèmia
Tallers estiuencs de diàleg filosòfic amb joves de 3r i 4t d'ESO i 1r de batxillerat. T'atreveixes a pensar? Es duran a terme durant els mesos de juliol i agost en dates encara per determinar.

Impartits per Jara Sánchez Bennasar. Activitat subvencionada pel Fons Menorquí de Cooperació.

Inscripcions al 691 80 11 95 (Whatsapp)
 
Dia del llibre 2020 Sant Jordi d'estiu Dia del llibre 2020 Sant Jordi d'estiu
Després d'un Sant Jordi virtual, que vam anomenar "Sant Jordi a redossa", el sector del llibre es va posar d'acord a celebrar el 23 de juliol un "Sant Jordi d'estiu", amb presència al carrer. Menorca es va afegir a la proposta i el Consell Insular ha ofert a tots els ajuntament de l'illa el cartell dissenyat per Aigu Sainz.
 
Camps de voluntariat de l'IBJove Camps de voluntariat de l'IBJove
Un camp de voluntariat és una activitat en la qual un grup de joves, d’entre 15 i 30 anys, de diferents comunitats autònomes o d’altres països, es comprometen voluntàriament i desinteressadament a desenvolupar, durant un període mínim de dues setmanes, un treball de projecció social que reverteixi en benefici de la comunitat en la qual té lloc, que es combina amb activitats complementàries.

Informa't dels camps de voluntariat que es duen a terme a les Illes Balears, a altres comunitats autònomes i a altres països.
 
El Consell Insular llença un paquet de mesures per al rescat i la incentivació del sector cultural menorquí El Consell Insular llença un paquet de mesures per al rescat i la incentivació del sector cultural menorquí
Amb una inversió total de 119.000 euros, Aquesta línia de suport del Departament de Cultura se suma a les convocatòries i ajudes ja previstes per al 2020

Un dels principals eixos és la col·laboració conjunta entre la institució insular i els ajuntaments de l’illa per impulsar la contractació d’artistes locals de la música i les arts escèniques.
 
Notes de tall 2020 Notes de tall 2020
Ja podeu consultar el recull de notes de tall que elabora cada any el diari El País. Podreu consultar segons la vostra nota, la universitat o els estudis que vulgueu realitzar, entre d'altres criteris.

>> Més info
 
Presentat el Programa Art Jove Desconfinat Presentat el Programa Art Jove Desconfinat
Ja s'ha presentat l'edició d'enguany, un Art Jove diferent, permeable als factors econòmics, emocionals i creatius derivats de la pandèmia que han viscut, i sovint patit, els concursants.

Les modalitats convocades són Arts Visuals, Curtmetratges, ’Arts Escèniques, Música Jove Contemporània, Música per a Joves Intèrprets i Literatura.

Inscripcions fins el 30 de setembre.

>> Més info
 
Filosofia per a joves en temps de pandèmia Filosofia per a joves en temps de pandèmia
Tallers estiuencs de diàleg filosòfic amb joves de 3r i 4t d'ESO i 1r de batxillerat. T'atreveixes a pensar? Es duran a terme durant els mesos de juliol i agost en dates encara per determinar.

Impartits per Jara Sánchez Bennasar. Activitat subvencionada pel Fons Menorquí de Cooperació.

Inscripcions al 691 80 11 95 (Whatsapp)
 
Obertes les inscripcions per l'Estiu i Punt Ciutadella 2020 Obertes les inscripcions per l'Estiu i Punt Ciutadella 2020
Un any més el Servei Municipal de Joventut de Ciutadella ofereix un programa d'activitats durant les vacances d'estiu. Aquest programa està adreçat a joves de Ciutadella nascuts entre el 2004 i el 2007, que podran gaudir d'un ampli ventall d'activitats on, a més d'activitats per passar-ho bé amb els tallers, les excursions i dinàmiques, també es fomenten hàbits saludables i actituds responsables i de respecte.

>> Preinscripció online
 
Ajuts econòmics a la participació a les activitats de lleure Ajuts econòmics a la participació a les activitats de lleure
Dins de les ajudes d'impuls del Pla Covid-19 del Consell Insular de Menorca, s’ha presentat una línia d’ajudes a les famílies amb fills de 3 a 16 anys perquè puguin participar en les activitats de lleure educatiu, i de manera preferent en les escoles d’estiu.
 
Ajuts per a la pràctica esportiva a la infància i joventut (3-30 anys) Ajuts per a la pràctica esportiva a la infància i joventut (3-30 anys)
La finalitat d’aquests ajuts és ajudar a les famílies dels infants i joves amb dificultats econòmiques fent-los possible l'accés a la pràctica esportiva a través dels clubs esportius i/o altres centres esportius que tenguin com objectiu el foment de la pràctica esportiva, sempre dintre d'un marc de formació integral, i el foment dels valors socials i educatius.
 
LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE MAÓ AMPLIA EL SEU HORARI PER DONAR MÉS FLEXIBILITAT ALS ESTUDIANTS QUE ES PRESENTEN A LES PROVES DE SELECTIVITAT LA BIBLIOTECA PÚBLICA DE MAÓ AMPLIA EL SEU HORARI PER DONAR MÉS FLEXIBILITAT ALS ESTUDIANTS QUE ES PRESENTEN A LES PROVES DE SELECTIVITAT
La Biblioteca Pública de Maó amplia el seu horari amb l’objectiu de donar més flexibilitat als i les estudiants que es presenten a les proves de Selectivitat.

D’aquesta manera, i per tal de donar resposta a la demanda dels aspirants, el centre obrirà tots els matins, menys el dijous, de 9.30 a 13.30 hores; i tots els capvespres, menys els divendres, de 16.30 a 21.30 hores.
 
Convocatòries vigents d'ajuts en l'àmbit de la joventut i els esports Convocatòries vigents d'ajuts en l'àmbit de la joventut i els esports
Per a entitats:
- Ajuts al tercer sector per motius del COVID-19 (Consell de Menorca): Per cobrir despeses generades per la crisi de la COVI-19. Adreçada a entitats sense ànim de lucre.
- Ajuts per escoles estiu (Govern de les Illes Balears): Per cobrir despeses en neteja i mesures sanitàries en les escoles estiu. Adreçades als promotors d'escoles estiu ( municipals i entitats sense ànim de lucre).
Per a les famílies:
- Ajudes per la pràctica esportiva de la temporada 2019-20 (Consell de Menorca): Per cobrir el cost de la quota del club de la temporada 2019-20. Dirigit a famílies.
- Ajudes per les escoles estiu (Govern i Consell de Menorca)
Per cobrir el cost de la quota de l'escola d'estiu. Dirigit a les famílies.
 
Més de 400 joves inscrits al projecte Més de 400 joves inscrits al projecte "Un estiu per créixer" 2020
El projecte "un estiu per créixer" ja té les inscripcions dels participants per aquesta nova edició. El projecte compartit entre el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i tots els Ajuntaments de Menorca ha tingut molt bona rebuda entre els joves de 14 i 17 anys.
 
Retorn dels viatges no realitzats durant el confinament dels abonaments T40, T10 i T21 Retorn dels viatges no realitzats durant el confinament dels abonaments T40, T10 i T21
Un cop restablerta la normalitat en la mobilitat en el transport públic de passatgers, des del Departament de Mobilitat del Consell Insular s’ha previst posar en marxa a partir del dia 15 de juny, un procés pel qual, totes les persones que van adquirir un abonament entre el 7 de febrer i el 23 de març del 2020, i, per mor de l’estat d'alarma, no van poder gaudir de la totalitat dels viatges dels seus títols, podran obtenir una recàrrega dels viatges no realitzats i alhora d’una pròrroga de temps per gastar-los. Aquest procés serà escalonat i es realitzarà a les seus de Ciutadella i Maó del Consell Insular a través de les oficines del SAC (Servei d’Atenció al Ciutadà) sempre amb sol·licitud de cita prèvia
 
Nova formació digital sobre els Jocs Esportius en Edat Escolar Nova formació digital sobre els Jocs Esportius en Edat Escolar
El departament d’Esports del Consell Insular ha organitzat un nou curs digital per a donar a conèixer la filosofia del programa Jocs Esportiu del Consell. Aquesta iniciativa dóna resposta a una de les demandes presentades pel sector esportiu en l’enquesta del Rescat a l’Esport a causa de la pandèmia de la Covid-19 .

>> Més info
 
Ajudes al lloguer 2020 Ajudes al lloguer 2020
Obert el termini per sol·licitar les ajudes de lloguer 2020 fins el 31 de juliol de 2020. Aquestes ajudes tenen per objecte facilitar el gaudir d'un habitatge en règim de lloguer a sectors de població amb escassos recursos econòmics.
 
Cursos d'idiomes en línia a partir de 16 anys Cursos d'idiomes en línia a partir de 16 anys
L'IBJOVE, a través del Departament de Cursos d'Idiomes i en col·laboració amb acadèmies de prestigi d'Irlanda, posa a la vostra disposició l'opció d'aprendre o perfeccionar una llengua sense sortir de casa: no només podreu gaudir de les lliçons dirigides per professors qualificats, també podreu participar en diverses activitats culturals i tenir accés a plataformes en línia que us ajudaran a reforçar els coneixements adquirits durant les classes.
 
Obertes les inscripcions per l'Estiu Jove Es Castell 2020 Obertes les inscripcions per l'Estiu Jove Es Castell 2020
A partir del dilluns 8 de juny i fins el diumenge 21 romandran obertes les preinscripcions a les activitats d'estiu que ha preparat l'Ajuntament des Castell per a joves de 12 a 16 anys.

>> Preinscripció online
 
INGRÉS MÍNIM VITAL: EL TERMINI DE SOL·LICITUD S'INICIA EL 15 DE JUNY DE 2020 INGRÉS MÍNIM VITAL: EL TERMINI DE SOL·LICITUD S'INICIA EL 15 DE JUNY DE 2020
El termini per a sol·licitar a l'Ingrés Mínim Vital s'inicia el dilluns 15 de juny de 2020.

Per donar temps a que els interessats puguin disposar de la informació i documentació necessàries i evitar la pèrdua de drets, les sol·licituds presentades durant els tres primers mesos (fins el 15 de setembre de 2020) tindran, si són aprovades, efectes econòmics des de l'1 de juny de 2020, sempre que els requisits es compleixin en aquesta data. En cas de no complir-los en aquesta data, els efectes econòmics es fixaran el dia primer del mes següent a aquell en què es compleixin els requisits.

>> Més info de l'IMV
>> Sol·licitud en línia
 
Programes mixts de formació-ocupació 2020-2021 de 16 a 29 anys Programes mixts de formació-ocupació 2020-2021 de 16 a 29 anys
Programes que inclouen formació en un certificat de professionalitat i feina remunerada en entitats públiques.

Requisits d’accés:
– Has de tenir entre 16 i 29 anys
– En el moment de la selecció has d’estar inscrit o inscrita en el SOIB com a demandant d’ocupació en situació d’atur
– Has d’estar d’alta a la plataforma del Sistema Nacional de Garantia Juvenil com a persona beneficiària el dia abans de la contractació
– No has de tenir la qualificació professional per a l’ocupació objecte del contracte

>> Consulta ofertes i inscriu-te
 
Un estiu per créixer: Ajornada la publicacicó de llistes Un estiu per créixer: Ajornada la publicacicó de llistes
L'equip de coordinació del programa Un estiu per créixer ha comunicat que s'ajorna fins el 8 de juny la publicació de llistes de participants per acord entre els municipis participants.
 
31 de maig, Dia Mundial sense Tabac 31 de maig, Dia Mundial sense Tabac
El 31 de maig es commemora el Dia Mundial sense Tabac, amb l’objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre els riscs que suposa per a la salut el consum de tabac i d’animar els fumadors a deixar de fumar.

Enguany, la Direcció General de Salut Pública i Participació, a causa de la situació d’estat d’alarma en què ens trobam, vol apropar-se a la ciutadania de les Illes Balears utilitzant les xarxes socials, en què es difondrà el material i els missatges.

>> Més info
 
Pla de retorn de pertinences per a estudiants de Menorca Pla de retorn de pertinences per a estudiants de Menorca
A causa de la COVID-19, els i les estudiants de Menorca que realitzen estudis fora de l'illa, van haver de tornar ràpidament cap a casa el passat mes de març. En molts dels casos ho van haver de fer deixant moltes de les seves pertinences als seus llocs de residència mentre estudien (roba, material informàtic i d’altres). En l'actualitat, es troben que necessiten molts d'aquests objectes.

És per aquest motiu, que des de l'INJOVE i el Consell Insular de Menorca volem col·laborar i facilitar als joves el retorn dels seus objectes.
 
Beques per a la realització d’estudis fora de Menorca curs 2019-2020 Beques per a la realització d’estudis fora de Menorca curs 2019-2020
Ampliació dels termins per a la presentació de sol·licituds de beque per a la realització d’estudis fora de Menorca.
El nou termini de presentació de sol·licituds serà fins el 6 de juliol. Això no obstant, les ajudes ja es poden tramitar des del web www.cime.es
 
Sorteig en directe Seminaris d'Estiu UOC Sorteig en directe Seminaris d'Estiu UOC
Actualització: Ja tenim guanyadors i guanyadores del sorteig! Els números d'inscripció que han sortit premiats al sorteig són: 73, 74, 75, 76, 1, 2, 3 i 4.

>> Vídeo del sorteig
 
Fase 2 a totes les Illes Fase 2 a totes les Illes
Amb la fase 2 augmenta la normalitat, però també la responsabilitat. Consulteu les accions permeses a partir del 25 de maig a les Illes Balears.
 
El Consell Insular reprèn l'atenció presencial amb cita prèvia El Consell Insular reprèn l'atenció presencial amb cita prèvia
El Consell Insular reprèn l’atenció presencial, amb cita prèvia a partir del dilluns 25 de maig de 2020.
Només podran acudir presencialment aquelles persones que hagin demanat cita prèvia de forma telemàtica, a través de la carpeta ciutadana, del correu electrònic, o per telèfon.
 
Sorteig en directe Seminaris d'Estiu UOC Sorteig en directe Seminaris d'Estiu UOC
Actualització: Ja tenim guanyadors i guanyadores del sorteig! Els números d'inscripció que han sortit premiats al sorteig són: 73, 74, 75, 76, 1, 2, 3 i 4.

>> Vídeo del sorteig
 
Convocatòria de places per allotjament d'estudiants a la Casa de Menorca a Barcelona Convocatòria de places per allotjament d'estudiants a la Casa de Menorca a Barcelona
El Consell Insular de Menorca ha fet pública la convocatòria corresponent a l’any 2020 de places per allotjament d’estudiants a la Casa de Menorca a Barcelona.
Es convoquen 12 places en règim de lloguer en habitació compartida. El termini de presentació presencial de sol·licituds serà de 30 dies i s'obrirà un cop acabada la suspensió decretada per l'estat d'alarma, tot i que d’ençà que es va publicar al web del Consell Insular ja es poden avançar les sol·licituds telemàticament.
 
Comencen les preinscripcions a Un estiu per créixer Comencen les preinscripcions a Un estiu per créixer
A partir d'avui dilluns 18 de maig i fins el proper dia 29 romandran obertes les preinscripcions al programa Un estiu per créixer 2020.

>> Preinscripció en línia
 
Avís reserves instal·lacions juvenils Avís reserves instal·lacions juvenils
Informam que arran de la pandèmia de la COVID-19, mentre treballam per complir totes les condicions de seguretat i higiene que establirà pròximament l'Estat i les institucions balears, està deshabilitada la venda online de les instal·lacions juvenils.

Les sol·licituds de reserva s'han d'enviar per correu electrònic a l'adreça reserves@injovemenorca.com. D'aquesta manera podrem atendre cadascuna de forma individualitzada i donar el millor servei en condicions de seguretat.
 
El Consell Insular avança al maig la convocatòria d’ajuts a les entitats esportives de Menorca El Consell Insular avança al maig la convocatòria d’ajuts a les entitats esportives de Menorca
Les entitats esportives de Menorca, a partir de demà, ja poden fer les sol·licituds per als ajuts al sosteniment de l’entitat, per a beques de formació, per a desplaçaments i dietes a la participació de competicions fora de Menorca.

>> Més info
 
Reobertura de les biblioteques i els arxius de Menorca Reobertura de les biblioteques i els arxius de Menorca
La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) comunica que reobrirà les seves biblioteques, tancades a conseqüència de la COVID-19, a partir de la pròxima setmana, i sempre d’acord amb les ordres ministerials del BOE que se’n derivin.

D’aquesta manera, els dies previstos de reobertura i els horaris d'atenció al públic de cadascuna (que de moment seran reduïts) es podran consultar al portal web Bibliomenorca.net. Així mateix, la major part dels arxius també tornaran a oferir els seus serveis pròximament. L'Arxiu General del Consell Insular de Menorca i l'Arxiu d'Imatge i So, ho faran a partir de dia 12 de maig.
 
Sorteig de seminaris Escola d'Estiu UOC Sorteig de seminaris Escola d'Estiu UOC
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha arribat a un acord amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per tal d’oferir de manera totalment gratuïta un total de vuit seminaris d’estiu que es duran a terme del 17 de juny al 14 de juliol.

Aquestes matrícules gratuïtes s’adjudicaran per sorteig entre tots aquells joves que ho sol·licitin mitjançant el formulari que trobaran al web de l’INJOVE. El termini s’obrirà el 7 de maig i finalitzarà el proper diumenge 24 de maig.

>> Més info
 
Pla de retorn de pertinences per a estudiants de Menorca Pla de retorn de pertinences per a estudiants de Menorca
A causa de la COVID-19, els i les estudiants de Menorca que realitzen estudis fora de l'illa, van haver de tornar ràpidament cap a casa el passat mes de març. En molts dels casos ho van haver de fer deixant moltes de les seves pertinences als seus llocs de residència mentre estudien (roba, material informàtic i d’altres). En l'actualitat, es troben que necessiten molts d'aquests objectes.

És per aquest motiu, que des de l'INJOVE i el Consell Insular de Menorca volem col·laborar i facilitar als joves el retorn dels seus objectes.
 
Campanya de sensibilització a favor del consum del producte de Menorca Campanya de sensibilització a favor del consum del producte de Menorca
El Consell Insular de Menorca ha decidit posar en marxa la campanya de sensibilització a favor del consum de producte local més ambiciosa i intensa que ha fet mai la institució amb l’objectiu de mobilitzar a tota la població i generar un gran impacte social que repercuteixi positivament en la reactivació de l’economia insular.
 
Sorteig de seminaris Escola d'Estiu UOC Sorteig de seminaris Escola d'Estiu UOC
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha arribat a un acord amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per tal d’oferir de manera totalment gratuïta un total de vuit seminaris d’estiu que es duran a terme del 17 de juny al 14 de juliol.

Aquestes matrícules gratuïtes s’adjudicaran per sorteig entre tots aquells joves que ho sol·licitin mitjançant el formulari que trobaran al web de l’INJOVE. El termini s’obrirà el 7 de maig i finalitzarà el proper diumenge 24 de maig.

>> Més info
 
Curs 2020/2021. Novetats en el procés d'escolarització Curs 2020/2021. Novetats en el procés d'escolarització
El procés d’escolarització d’infantil, primària, secundària, batxillerat i educació especial per al curs 2020/21 es farà de manera telemàtica. Consulteu el calendari.
 
Ja tenim aquí el programa Un estiu per créixer 2020 Ja tenim aquí el programa Un estiu per créixer 2020
Per a aquesta segona edició el Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, manté la col·laboració del Consell Escolar de Menorca i els centres educatius de Menorca. Però a més, s’ha comptat des del principi amb la implicació i voluntat de participació de tots els ajuntaments de l’illa. Per tant, enguany us hi podeu inscriure tots els joves menorquins per gaudir d’aquesta experiència socioeducativa.

Podeu consultar tota la informació del programa a l'enllaç que teniu a continuació, on trobareu també el calendari i les instruccions per a la realització de les preinscripcions, que es podran realitzar online del 18 al 29 de maig.

>> Més info
 
Enquesta joves de Menorca i COVID-19 Enquesta joves de Menorca i COVID-19
El Departament de Joventut vol escoltar les i els joves en relació a la seva situació a partir de la crisi sanitària social i econòmica. Es presenta una enquesta dirigida als joves de entre 14 i 30 anys amb l’objectiu de conèixer les principals necessitats que s’han generat entre els joves com a conseqüència de la crisi de la COVID-19.

>> Més info
 
Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a joves durant el confinament Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a joves durant el confinament
La UNESCO ha inclòs la guia catalana 'Com trobar-hi sentit', editada pel Departament de Treball i l'Agència Catalana de la Joventut, a la llista 'The MIL Alliance Response to COVID-19', on es recullen els 15 millors recursos pedagògics a nivell internacional per combatre els efectes psicològics de la crisi sanitària.
 
Enquesta del Youth Forum Enquesta del Youth Forum
Enquesta del Youth Forum sobre com els està afectant la pandèmia i amb l'objectiu de donar idees de com protegir els drets dels joves durant i després de la crisi. També la poden omplir tècnics de joventut o representants d'organitzacions juvenils, només són 10 minutets!

>> Accés a l'enquesta
 
Enquesta de la UIB sobre com reaccionem davant la COVID-19 Enquesta de la UIB sobre com reaccionem davant la COVID-19
La UIB, en col·laboració amb la York University, fa un estudi sobre la manera com reaccionen les persones davant la COVID-19 durant el confinament.

Vols participar-hi? És una enquesta en línia i anònima.

>> Accés a l'enquesta
 
Acció formativa gratuïta: Técniques de recepció i comunicació Acció formativa gratuïta: Técniques de recepció i comunicació
Curs gratuït de tècniques de recepció i comunicació, que es farà en modalitat en línia i està dirigit a persones ocupades (treballadors actius, fixes discontinus i afectats per l'ERTO). Per a realitzar aquest curs, el requisit d'accés és ESO o superior.

>> Més info
 
Dubtes més freqüents al SOIB Dubtes més freqüents al SOIB
Moltes de les consultes que ens feis arribar aquests dies estàn relacionades amb gestions que heu de fer amb altres entitats. Aquí teniu informació sobre els vostres dubtes més freqüents:
SEPE: www.sepe.es
Inspecció de Treball: http://ow.ly/rfJ130qzxf
Prestacions i recursos de Serveis Socials: http://ow.ly/M18I30qzxhf
Ajuts per habitatge: telèfon 900 10 79 20, de dilluns a divendres de 8 a 19 h
Ajuts del Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social: http://ow.ly/xAkC30qzxiV
 
Número especial de la revista Àmbit Número especial de la revista Àmbit
Fidel a la seva cita d’abril, el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha publicat una nova edició del Catàleg d’Edicions Menorquines, en aquest cas el corresponent a l’any 2019 i que suposa l’especial de la revista “ÀMBIT” número 60.
 
Rescat de l'esport Rescat de l'esport
El Departament d’Esports del Consell Insular ha llançat avui la iniciativa “Rescat de l’Esport”, es tracta d’una enquesta que permet ampliar el diagnòstic sobre les conseqüències de l’impacte de la COVID-19 sobre aquest sector. L’objectiu no és altre que tenir una fotografia el més àmplia possible de la situació dels danys que la crisi ha provocat en tot l’àmbit de Menorca.
 
Vídeos convidant a llegir llibres de l'IME Vídeos convidant a llegir llibres de l'IME
Amb motiu del confinament per la Covid-19, l'IME ha posat en marxa la iniciativa de demanar als autors i editors de llibres de l'IME, tant publicats en col·leccions pròpies com en coedicions amb altres institucions, que gravessin vídeos breus compartint el contingut i l'interès d'obres d'un abast temàtic molt ampli: 'clàssics' menorquins, assaigs i biografies, estudis culturals, socials i científics,creació literària, etc. Veure'ls no és altra cosa que un convit a llegir i a rellegir llibres de l'IME.
 
Campanya Campanya "Per Sant Jordi, una paraula"
"Per Sant Jordi, una paraula!", una proposta del Govern de les Illes Balears perquè tothom qui ho vulgui comparteixi una paraula el dia de Sant Jordi.

Quina és la teva? Penja-la, amb l’etiqueta #parauladesantjordi, el 23 d’abril!

Més informació a www.caib.es
 
Curs online SOIB: Escandalls Curs online SOIB: Escandalls
Acció formativa gratuita prioritàriament per a persones ocupades. Del 27 d'abril a l'11 de maig, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. Durada: 50 hores. Modalitat virtual

Més informació i inscripcions: joana.gonyalons@cime.es i 971356246
 
Beques Beques "Yo me quedo en casa" de Santander Universidades
Banco Santander, a través de Santander Universidades, llança més de 20.000 beques i ajudes de formació en línia per tal de contribuir a millorar la situació generada per la pandèmia global de l'coronavirus.

>> Més info
 
17 d'abril: Dia Europeu de la Informació Juvenil 2020 17 d'abril: Dia Europeu de la Informació Juvenil 2020
L'agència ERYICA ha llançat la campanya del Dia Europeu d'Informació Juvenil 2020 # EYID2020! Una oportunitat per convidar a la joventut a reflexionar críticament i fomentar la promoció de les i els joves sobre l'emergència climàtica.

Vols canviar el que veus? Suma't a la campanya!

>> Més info
 
Prorrogat fins el 25 de maig el termini pel Concurs de Booktràilers Prorrogat fins el 25 de maig el termini pel Concurs de Booktràilers
El termini de presentació de curts per a la segona edició del Concurs de Booktràilers AlternaNits romandrà obert fins el 25 de maig. Encara hi ets a temps!

>> Més info
 
Sant Jordi a redossa Sant Jordi a redossa
El Dia del llibre ja s'atraca i enguany el celebrarem de manera virtual a través de la iniciativa "Sant Jordi a redossa". Hi podràs trobar des de vídeos musicals, representacions teatrals, presentacions de llibres, recitals de poesia, tallers d'escriptura, passant per la glosa o els contacontes, entre d'altres.

La jornada es podrà seguir en directe a través del web www.santjordiaredossa.cat
 
L'arxiu del confinament L'arxiu del confinament
Des de l'AISM s'ha posat en marxa, com ja deveu saber, l'Arxiu del confinament que pretén recollir fotografies i gravacions de com els menorquins i menorquines passam aquests dies.

Podreu trobar informació d'aquesta iniciativa a les nostres xarxes socials (Instagram i Facebook) i a la web de l'Arxiu d'Imatge i So de Menorca.
 
El Consell Insular de Menorca llança “Rescat Cultural Menorca” El Consell Insular de Menorca llança “Rescat Cultural Menorca”
El Departament de Cultura del Consell Insular ha llançat avui la iniciativa “Rescat Cultural Menorca”, un portal web que integrarà tota la informació relativa a les accions que la institució emprendrà per mitigar l'impacte de la COVID-19 sobre el sector cultural de Menorca.

www.rescatculturalmenorca.org
 
En marxa els preparatius per a una nova edició del projecte «Un estiu per créixer» En marxa els preparatius per a una nova edició del projecte «Un estiu per créixer»
Després de valorar l'èxit social i educatiu que va tenir la primera edició, l’any passat, del projecte «Un estiu per créixer», el Consell Insular de Menorca n’ha impulsat la segona edició.

>> Més info
 
Joves contra el virus Joves contra el virus
L'estat d'alarma ha descobert la cara més solidària de la nostra joventut. És en aquests Moments quan surt el millor de nosaltres. Per això, l'INJUVE ha començat a recollir les iniciatives solidàries de joves que ofereixen ajuda als altres. Cada dia s'actualitzen i afegeixen noves iniciatives que posen de manifest que en aquesta crisi la nostra joventut està compromesa, de moltes maneres, per donar un cop mà.

#Jóvenescontraelvirus
 
Recorre Europa amb DiscoverEU (AJORNAT!) Recorre Europa amb DiscoverEU (AJORNAT!)
TERMINI D'INSCRIPCIÓ AJORNAT FINS NOU AVÍS

IMPORTANT: Els seleccionats de l'edició anterior, la de novembre de 2019, podran canviar els seus bitllets i resoldre els seus dubtes a: hello@start-discover.eu
 
El Consell proporciona connexió a internet a estudiants El Consell proporciona connexió a internet a estudiants
El Consell Insular de Menorca, a través SILME i amb la col·laboració de l'operadora Infotelecom Networks han posat en marxa un mecanisme per dotar d'internet a aquells habitatges on encara no es disposa de cap tipus de connexió perquè les persones escolaritzades puguin seguir els materials docents que es posen a disposició a través d'internet des dels centres educatius.
 
La cultura no s'atura i la revista Àmbit se'n fa ressò La cultura no s'atura i la revista Àmbit se'n fa ressò
El Consell publica avui el nou número de la revista digital ÀMBIT, on es fa especial èmfasi en l’impacte que la COVID-19 està tenint en el món de la cultura menorquina i en com s’està reaccionant per continuar oferint alternatives en aquests temps de difícil accés a la mateixa.
 
Beques per a la realització d'estudis fora de Menorca Beques per a la realització d'estudis fora de Menorca
Atenció estudiants! S'ha obert el tràmit telemàtic per sol·litar les beques per realitzar estudis fora de Menorca. Quan cessi l'estat d'alarma s'iniciarà el tràmit presencial.

Tota la informació a www.cime.es.
 
Canvi de dates proves d'accés als cicles de FP de grau mitjà i superior Canvi de dates proves d'accés als cicles de FP de grau mitjà i superior
Educació canvia als propers dies 8 i 9 de juliol de 2020 la celebració de les proves d'accés als cicles de FP de grau mitjà i superior. La modificació del calendari respon a l’actual estat d’alarma pel Coronavid-19. També afecta al període d’inscripció per a les persones interessades en presentar-se a les proves d’accés a FP. Està previst obrir el termini d’inscripció una vegada es retiri l’estat d’alarma.

La celebració de les proves seran els propers 8 i 9 de juliol.
 
Jornades ONA Ioga Jornades ONA Ioga
Les jornades ONA IOGA es tornen a posar en marxa, però aquesta vegada online. Cada cap de setmana publicarem una sessió al canal de YouTube Menorca Illa de l’Esport.

Recordeu que comptem amb diversos professors i diferents estils de ioga, sempre oberts a tots els membres de la família i per a tots els nivells. Una bona manera de conèixer les persones que promouen la pràctica de ioga a l’illa i donar-los suport.

Animeu-vos a participar! Comencem aquest diumenge 5 d’abril amb una classe de Hatha Vinyasa a càrrec de Maria Marquès.

Canal Menorca Illa de l'Esport a YouTube
 
L'arxiu del confinament L'arxiu del confinament
Ens ajudes a recollir el testimoni gràfic d'aquests dies de confinament? Si tens vídeos, fotos o audios d'aquests dies: des de la teva finestra, dels aplaudiments de les vuit, de la música compartida amb els veïns i veïnes, de converses de banda a banda del carrer, del silenci dels carrers buits... ens agradaria molt que ens els facis arribar per a poder formar l'Arxiu del Confinament a Menorca.

Repleguem les imatges i els sons d'aquest fet únic i històric.
 
El Consultori de l'INJOVE no s'atura! El Consultori de l'INJOVE no s'atura!
Ara més que mai, no et quedis amb dubtes. Si necessites contactar amb les nostres assessores per a temes legals o socials, envia'ns un correu a:

legal@injovemenorca.com
social@injovemenorca.com
 
Coneixes eBiblio? El servei de préstec online i gratuït de llibres, pel·lícules i música Coneixes eBiblio? El servei de préstec online i gratuït de llibres, pel·lícules i música
Entra amb el teu carnet de la biblioteca i gaudeix de pel·lícules, series, documentals i concerts. Des del teu ordinador a illesbalears.ebiblio.es o dispositiu mòbil amb l'app eBiblio.
 
Borses de professionals del CIME per coronavirus Borses de professionals del CIME per coronavirus
Ens vols ajudar a combatre el coronavirus? Apunta't a les borses de professionals del Consell Insular. Necessitam auxiliars d'infermeria, auxiliars educadors, cuiners, auxiliars d'internat, infermers, educadors i zeladors.

Apunta't a www.cime.es/borsacoronavirus
 
Dates confirmades PBAU! Dates confirmades PBAU!
Les proves ordinàries de les PBAU seran els dies 7, 8 i 9 de juliol! Així ho han decidit la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca del Govern i la UIB en una reunió mantinguda aquest dijous.
 
Canvis en el calendari i el model de les proves de la EBAU Canvis en el calendari i el model de les proves de la EBAU
La prova d'accés a la Universitat tindrà lloc entre el 22 de juny i el 10 de juliol. Per a la convocatòria extraordinària s'ha determinat que sigui abans de l'10 de setembre.
La Conselleria d'Educació i Universitats i la UIB concretaran pròximament les dates exactes de la prova per als alumnes de les IllesBalears.
 
«Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura» «Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura»
La Xarxa de Biblioteques de Menorca (XBM) enceta avui la campanya «Biblioficcions. Aficiona’t a la lectura». Aquesta acció comprèn diferents entrevistes a autors i autores de Menorca, o que estiguin vinculats a l’illa, realitzada en una biblioteca de cadascun dels vuit municipis.
 
Les demandes d'ocupació es renovaran de forma automàtica fins al 30 d'abril. Les demandes d'ocupació es renovaran de forma automàtica fins al 30 d'abril.
El SOIB aprova diverses mesures per afavorir la contenció reforçada del COVID-19
 
Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca Campanya de difusió audiovisual del patrimoni cultural immaterial de Menorca
Campanya conjunta del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera per donar visibilitat i difondre el patrimoni cultural immaterial de l'illa de Menorca.
 
Missatge oficial de el Consell Insular Missatge oficial de el Consell Insular
Recordau! No es pot ...
 
Missatge del Govern de les Illes Balears Missatge del Govern de les Illes Balears
Símptomes? Ampliam telèfons
 
SUSPENSIÓ DEL TERMINIS ADMINISTRATIUS DE FORMACIÓ PROFESIONAL I ENSENYAMENTS ARTÍSTICS SUPERIORS SUSPENSIÓ DEL TERMINIS ADMINISTRATIUS DE FORMACIÓ PROFESIONAL I ENSENYAMENTS ARTÍSTICS SUPERIORS
Segons el Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, se suspenen tots els terminis dels tràmits administratius que restaven oberts.
 
PROVES LLENGUA CATALANA DE LA CONVOCATÒRIA DE GENER DE 2020: suspensió de tràmits i terminis PROVES LLENGUA CATALANA DE LA CONVOCATÒRIA DE GENER DE 2020: suspensió de tràmits i terminis
La Direcció General de Política Lingüística informa que, d'acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per COVID-19, queden interromputs els terminis per a la tramitació dels procediments de el sector públic definits en la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de l'procediment administratiu comú de les administracions públiques.
 
El Ministeri ajorna la Selectivitat El Ministeri ajorna la Selectivitat
Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), que a Balears s'havien de fer els dies 9,10 i 11 de juny, han quedat ajornades. Segons ha informat el Ministeri d'Educació i Formació Professional en una nota, s'ha decidit "l'ajornament de la prova d'accés a la universitat" després d'una reunió de representants del govern espanyol, les comunitats autònomes i els rectors de les universitats espanyoles.
 
La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre el blog #biblioconfinats La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre el blog #biblioconfinats
La Xarxa de Biblioteques de Menorca obre el blog #biblioconfinats per potenciar el servei digital de promoció a la lectura i impulsa una sèrie de recursos que es difondran a través de les xarxes socials.

Un dels serveis que es potenciaran durant el confinament a casa, a causa del context actual de prevenció i contenció de transmissió del COVID-19 i de les mesures que s'estan prenent en favor de la salut pública, és el servei digital de promoció a la lectura, que s’ha anomenat amb el hashtag #biblioconfinats.
 
El Govern de les Illes Balears informa a treballadors, autònoms i empresaris El Govern de les Illes Balears informa a treballadors, autònoms i empresaris
Informació laboral: No es pot acomiadar!

Empresari/ària: contacta amb la teva gestoria.
Treballador/a: informa-te'n amb els teus representants sindicals.

Més info a http://coronavirus.caib.es
#coronavirus
 
SEPE INFORMA SEPE INFORMA
Informació important per a totes les persones usuàries del SEPE.

>> Més informació
 
L'INJOVE suspen l'atenció presencial al públic L'INJOVE suspen l'atenció presencial al públic
Per tal de contribuir a la lluita contra el coronavirus COVID-19 a partir de dilluns 16 de març es suspen fins a nou avís l’atenció presencial a la seu de l’INJOVE. Es mantenen l’atenció telefònica al 971365073 i telemàtica.
 
Avís important CORONAVIRUS Avís important CORONAVIRUS
De conformitat amb les mesures extraordinàries que ha establert la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears per a l'atenció, prevenció i contenció de transmissió del COVID-19, queden suspeses fins a nou avís totes les activitats programades en el marc del programa AlternaNits. Així mateix es cancel·len totes les reserves a les instal·lacions juvenils gestionades per l’INJOVE.

>> Més informació
 
Recorre Europa amb DiscoverEU Recorre Europa amb DiscoverEU
TERMINI D'INSCRIPCIÓ AJORNAT FINS NOU AVÍS

IMPORTANT: Els seleccionats de l'edició anterior, la de novembre de 2019, podran canviar els seus bitllets i resoldre els seus dubtes a: hello@start-discover.eu

>> Més info
 
Programa Júniors - Cursos d'anglès estiu 2020 Programa Júniors - Cursos d'anglès estiu 2020
El Programa Júnior s’adreça als joves de 12 a 17 anys i consisteix en un curs d’anglès general de quinze hores setmanals, complementat amb activitats culturals i esportives supervisades per la mateixa escola. S’ofereixen 15 places amb allotjament en residència per torn, en règim de pensió completa (2 places per a Menorca). Les estades es duran a terme a Dublín (Irlanda).
El termini per fer la preinscripció del curs serà del 9 al 27 de març.
 
Dia de les Illes Balears 2020 Dia de les Illes Balears 2020
El Govern de les Illes Balears i el Consell Insular de Menorca han fet públic el programa d'actes que es duran a terme amb motiu de la celebració del Dia de les Illes Balears.

>> Més info
 
Inscripcions obertes colònies Arts Urbanes Inscripcions obertes colònies Arts Urbanes
Ja podeu fer la vostra inscripció per a les colònies que es duran a terme els propers 14 i 15 de març a l'alberg juvenil Sa Vinyeta. El cap de setmana es dedicarà a activitats relacionades amb la música, la dansa, el graffiti i altres arts urbanes. Les places són limitades!

>> Inscripcions online
 
Licitació camps de treball de l'IB-Jove per als anys 2020-21 Licitació camps de treball de l'IB-Jove per als anys 2020-21
Licitació per a contractar la direcció tècnica, gestió i organització dels camps de treball de l'ib-jove per als anys 2020/2021. Expedient 804/2020. TERMINI: fins dia 19 de febrer de 2020 a les 22:00 hores.
 
Jocs Esportius Municipals Jocs Esportius Municipals
La quarta edició dels Jocs Esportius Municipals implicarà als vuit municipis de l'illa des del 15 de febrer al 13 de juny. Aquesta edició serà la més inclusiva i la més llarga i comptarà amb un nou format per fomentar la participació.
 
Nous equipaments esportius al Campament de Biniparratx Nous equipaments esportius al Campament de Biniparratx
El Consell Insular de Menorca segueix millorant les seves instal·lacions juvenils ampliant l’oferta disponible pel públic juvenil i també pels usuaris per tal que puguin gaudir d’una extensa xarxa d’equipaments.

>> Més info
 
Som Coolinquiet Som Coolinquiet
"Som coolinquiet" és un projecte impulsat pel Servei de Joventut del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i amb la col·laboració del Departament de Mobilitat. És un portal web mitjançant el qual pots aconseguir bitllets de bus per assistir als esdeveniments que més t’interessin. Aquesta acció va dirigida a joves d’entre 14 i 30 anys.
 
Oferta de contracte de serveis per a la coordinació del projecte Oferta de contracte de serveis per a la coordinació del projecte "Un estiu per Créixer"
El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca col·labora amb el Consell Escolar de Menorca en el desenvolupament del projecte "Un Estiu per Créixer". Per tal de donar continuïtat al projecte és necessària la contractació del servei de coordinació insular. El termini per presentar les propostes acaba el 6 de febrer.
 
Obrim inscripcions per al I Torneig Insular de Futbolí Obrim inscripcions per al I Torneig Insular de Futbolí
El dissabte 29 de febrer al recinte firal des Mercadal es celebrarà el primer Torneig Insular de Futbolí per a joves de 12 a 20 anys.

Inscripcions obertes fins el dia 21 de febrer. Cerca parella i inscriu-te!

>> Inscripció online
 
Nou número de la revista Nou número de la revista "Àmbit"
La publicació digital del Consell Insular de Menorca ha llençat el número 58 de la revista "Àmbit" informant, com acostuma, de projectes, iniciatives i activitats relacionades amb el món del patrimoni, la cultura i les arts a la nostra illa. La revista trimestral enceta el 2020 amb una entrevista a la cantant menorquina Anna Ferrer a propòsit de la publicació del seu segon disc, Krönia.
 
Programa de la Diada del Poble de Menorca 2020 Programa de la Diada del Poble de Menorca 2020
Ja podeu consultar el programa de la Diada del Poble de Menorca, on trobareu totes les activitats i esdeveniments dels municipis de Menorca que es realitzaran entre el 10 i el 19 de gener.
 
Inscripcions obertes per a la Ruta nocturna de senderisme Inscripcions obertes per a la Ruta nocturna de senderisme
Es durà a terme el proper 8 de febrer amb un recorregut que partirà des Migjorn Gran i finalitzarà a la platja de Binigaus. Hi haurà servei de bus gratuït des de Sant Tomàs fins a tots els municipis.

Inscripcions obertes fins el dia 1 de febrer.

>> Més info i inscripcions
 
Molt bones festes! Molt bones festes!
L'Institut de la Joventut de Menorca us desitja unes molt bones festes i un feliç 2020.
 
Horaris del consultori legal durant les festes de Nadal Horaris del consultori legal durant les festes de Nadal
Amb motiu de les festes nadalenques el consultori legal de l'INJOVE estarà a la vostra disposició el dia 2 de gener de 8.00 a 10.00 h i el dia 8 de gener de 18.00 a 20.00 h. El dia 9 de gener no hi haurà servei de consultori legal.
 
ESPECIAL ESPECIAL "MÁS DE UNO" ILLES BALEARS
ESPECIAL "MÁS DE UNO" ILLES BALEARS DES DE MENORCA, UNA ILLA EDUCATIVA PER ALS JOVES, AMB CHELO BUSTOS I PACO MUÑOZ.
Aquest dimecres de 12.30 h a 14.00 h, programa especial a Onda Cero Illes Balears des de l'IES Josep Maria Quadrado de Ciutadella.
 
Filmets Secundària a la Xarxa de Biblioteques Filmets Secundària a la Xarxa de Biblioteques
El festival de Cine de Menorca pretén omplir de cinema el màxim de mesos a l'any. Durant els mesos de desembre i gener s'han organitzat, adreçades als joves, projeccions de Filmets secundària a la Xarxa de Biblioteques de Menorca.
 
Cessió i ús de material audiovisual de l'INJOVE Cessió i ús de material audiovisual de l'INJOVE
L'Institut de la Joventut de Menorca (INJOVE) posa a disposició d'associacions i entitats sense ànim de lucre el seu fons de material audiovisual per a l’organització d’actes festius, culturals, socials, esportius o educatius.
 
Horari especial festes de Nadal 2019 Horari especial festes de Nadal 2019
L'horari d'atenció al públic a les oficines de l'INJOVE durant les properes festes nadalenques serà el següent:
- dies 23, 27, 30 de desembre i 2 i 3 de gener: obert de 8.30 a 14 h, capvespres tancat.
- dies 24 i 31 de desembre i festius: tancat
 
Dia Mundial sense Alcohol Dia Mundial sense Alcohol
El dia 15 de novembre se celebra el Dia Mundial sense alcohol. Aquesta data va ser establerta per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb el clar objectiu de conscienciar les persones de tot el món sobre els danys físics i psicològics que produeix el consum d'aquest tipus de substàncies en el nostre organisme.
 
Beca Talaiòtica Beca Talaiòtica
Amics del Museu de Menorca torna a convocar la Becatalaiòtica amb l'objectiu de premiar amb 2000 € la creativitat i la capacitat comunicativa de joves estudiants d'entre 16 i 25 anys.
 
Torna el Consultori de l'INJOVE Torna el Consultori de l'INJOVE
Torna el consultori de l'INJOVE amb nous horaris:
Consultori Social: dimarts de 18.00 a 20.00.
Consultori Legal: dijous de 18.00 a 20.00.
Demana cita prèvia cridant al 971 365 073 o fes la teva consulta online!
 
Curs de  Monitor de Temps Lliure Curs de Monitor de Temps Lliure
La Fundació per a l'Esport Balear organitza un curs intensiu de Monitor de Temps Lliure entre el 16 de desembre de 2019 i el 5 de gener de 2020.
 
Beca Fundació Rubió Beca Fundació Rubió
La Fundació Rubió convoca la Beca del curs 2019/2020 per iniciar estudis universitaris en la branca d'enginyeria.
Els estudis s'han de fer presencialment fora de Menorca, en qualsevol de les universitats públiques espanyoles i amb un estada mínima d'un curs acadèmic.
La quantia de la Beca és de 6.000 €.
El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 15 de novembre de 2019.
 
25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera a IB3 25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera a IB3
El documental de producció pròpia "25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera" es podrà veure el dissabte 26 d'octubre a les 13.25 hores per IB3 televisió.
 
Recorre Europa amb DiscoverEU Recorre Europa amb DiscoverEU
Tens 18 anys i la ciutadania de la Unió Europea? Prepara't per explorar Europa!
DiscoverEU és una iniciativa de la Unió Europea que t'ofereix l'oportunitat de viatjar per tot Europa. Per a ser admès, has d'haver nascut entre l'1 de gener de 2001 i el 31 de desembre de 2001 (ambdós inclosos) i tenir la nacionalitat d'un país que sigui Estat membre de la Unió Europea. Podràs fer un viatge de fins a 30 dies de durada entre l'1 d'abril i el 31 d'octubre de 2020.
Inscripcions online entre el 7 i el 28 de novembre.
 
Certificat de delictes de naturalesa sexual Certificat de delictes de naturalesa sexual
Amb l'entrada en funcionament de l'Registre Central de Delinqüents Sexuals, es pretén facilitar als ciutadans que exerceixen o vagen a exercir una professió o activitat que impliqui contacte habitual amb menors l'obtenció del Certificat de Delictes de Naturalesa Sexual, que permet acreditar la manca de aquest tipus de delictes o, si s'escau, l'existència dels mateixos.

>> Més info
 
Fira d'Ensenyaments Superiors Fira d'Ensenyaments Superiors
Els dies 18 i 19 d'octubre tindrà lloc la Fira d'Ensenyaments Superiors a la Sala Multifuncional de Ciutadella.
 
El Consell Insular llença la nova revista Àmbit El Consell Insular llença la nova revista Àmbit
La publicació digital del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports incorpora novetats en el disseny, la maquetació i els continguts amb l’objectiu de fer-la més actual, plural i accessible.
 
Nova campanya de prevenció del tabaquisme Nova campanya de prevenció del tabaquisme
El Tabac t'atrapa i et mata en totes les seves formes.
El tabaquisme constitueix el principal problema de salut pública que es pot prevenir als països desenvolupats, sent la primera causa de mortalitat i morbiditat evitables al nostre país i la resta de països del nostre entorn.
 
Cursos de formació ocupacional del Consell Insular de Menorca Cursos de formació ocupacional del Consell Insular de Menorca
Accions formatives que ofereix el Consell Insular de Menorca per al curs 2019/2020.
 
Ajuts per al lloguer d'habitatges 2019 Ajuts per al lloguer d'habitatges 2019
Aquests ajuts tenen per objecte facilitar el lloguer d'habitatges a sectors de la població amb escassos recursos econòmics, mitjançant l'atorgament d'ajuts als llogaters, consistents en el finançament d'una part de la renda.
 
JALEO BUS JALEO BUS
Recorda que per desplaçar-te a totes les festes tens a la teva disposició el servei Jaleo Bus.
 
Curs director/a activitats de temps lliure infantil i juvenil Curs director/a activitats de temps lliure infantil i juvenil
Curs director/a activitats de temps lliure infantil i juvenil a Es Mercadal a partir del 20 de setembre. Inscripcions fins el 15 de setembre.
 
Curs de monitors de temps lliure Escoltes de Menorca Curs de monitors de temps lliure Escoltes de Menorca
Curs per a monitors d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil a Es Mercadal a partir del 14 de setembre. Inscripcions fins al 4 de setembre.
 
Beques i ajudes a alumnes de nivells postobligatoris MEC Beques i ajudes a alumnes de nivells postobligatoris MEC
Universitaris 2019-2020
Termini de presentació de sol·licituds: OBERT des l'1 d'agost de 2019 fins el 15 d'octubre de el 2019.
 
Multiactivity Camp has just started! Multiactivity Camp has just started!
Avui dilluns ha donat inici al campament de Biniparratx el Multiactivity Camp. Els participants gaudiran d'una setmana plena d'activitats que combinaran amb la pràctica de l'anglès.
 
Lliurament de premis Beca Talaiòtica 2019 Lliurament de premis Beca Talaiòtica 2019
El passat dijous vespre va tenir lloc al Pati de Sant Francesc el lliurament de premis del III Certamen Beca Talaiòtica. El màxim guardó va ser per Pau Canivell Gámez. qui va rebre un xec de 2000 euros pel treball presentat.

Per altra banda es va lliurar el premi a la millor filmació d'una de les visites, atorgat per l'INJOVE i dotat amb un xec de 500 euros per a la compra de material audivisual. Aquest premi va recaure en Sara Carmarena, Arnau Cloquells i Miki Gomila per l'enreqistrament de la visita guiada per Olaya Rosa Martínez.
 
Horari d'estiu 2019 Horari d'estiu 2019
De l'1 de juliol al 13 de setembre l'horari d'atenció al públic serà de 8.30 a 14.00 h de dilluns a divendres.
 
Prevenir les Infeccions de Transmissió Sexual és a la teva mà Prevenir les Infeccions de Transmissió Sexual és a la teva mà
El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social posa en marxa una Campanya de Prevenció de les Infeccions de Transmissió Sexual entre els Joves. Prevenir les Infeccions de Transmissió Sexual és a la teva mà, NO ET COMPLIQUIS #SiemprePreservativo
 
Accés a la Universitat - Curs 2019-2020 Accés a la Universitat - Curs 2019-2020
Què estudiar? Quines són les notes de tall? On m'allotjaré? Tot el que necessites saber sobre l'accés a la universitat al dossier informatiu que hem preparat a l'INJOVE. Notes de tall, estudis universitaris, facultats, allotjaments i molt més.
 
Cicle de grau mitjà de procediments de joieria Cicle de grau mitjà de procediments de joieria
Coneix el Cicle de Grau Mitjà de Procediments de Joieria que s’imparteix a l’Escola d’Art de Menorca. Proporciona la formació de tècnics capaços de construir peces de joieria i bijuteria, utilitzant les tècniques i els processos bàsics de la joieria i bijuteria. Superat el Cicle Formatiu, s’adquireix el títol de Tècnic en procediments de joieria artística.
 
 
 
 
© INJOVE - Institut de la Joventut de Menorca
Consell Insular de Menorca